Vengrijos pasienyje susibūrus migrantams policija uždarė su Serbija jungiančią perėją | KaunoDiena.lt

VENGRIJOS PASIENYJE SUSIBŪRUS MIGRANTAMS POLICIJA UŽDARĖ SU SERBIJA JUNGIANČIĄ PERĖJĄ

Vengrijos policija ketvirtadienį laikinai uždarė perėją prie sienos su Serbija, ten atvykus didelei grupei migrantų, reikalavusių juos įsileisti.

Atvykėliai pamėgino kirsti sieną praėjus savaitei po to, kai 60–70 žmonių vieną naktį bandė patekti į Vengriją iš Serbijos per kitą perėją. Tąsyk apsaugos darbuotojams teko paleisti įspėjamųjų šūvių.

Vengrijos policija pranešė, kad nuo gruodžio mėnesio smarkiai padaugėjo bandymų kirsti šalies pietinę sieną.

„Laikinai uždarytas sienos kirtimo punktas Tompos kelyje... nes neįmanoma užtikrinti nepertraukiamo kirtimo dėl didelės migrantų grupės, atvykusios prie sienos iš Serbijos pusės“, – ketvirtadienį savo tinklapyje paskelbė policija.

Vienas serbų pasienio policijos pareigūnas naujienų agentūrai AFP patvirtino, kad „maždaug šimtas migrantų“ susibūrė tarpinėje juostoje tarp Serbijos ir Vengrijos, reikalaudami, kad Vengrijos pasieniečiai juos įleistų.

Jis pridūrė, kad atvykėliai elgėsi taikiai, bet atsisakė patikslinti, kaip jie pasiekė pasienį.

„Mes taikiai protestuojame; norime, kad mums būtų leista tęsti mūsų kelionę Vakarų Europos link“, – naujienų portalui HVG.hu sakė vienas iš migrantų.

Dalis žmonių teigė, kad jie atvyko Sirijos, Afganistano ir Jemeno, ir pagrasino likti teritorijoje tarp dviejų sienų, kol bus įleisti.

Kai kurie iš jų laikė plakatus su užrašais „Esame paprasti pabėgėliai, o ne nusikaltėliai“ ir „Leiskite mums kirsti sieną“.

Vienas nacionalisto Vengrijos premjero Viktoro Orbano patarėjas praėjusią savaitę pareiškė, jog vien sausį šalies pietinę sieną buvo pamėginta kirsti daugiau nei 3 400 kartų. Pernai tokių bandymų kas mėnesį buvo fiksuojama keli šimtai.

 

Rašyti komentarą
Komentarai (4)

Nu ir

Trys eiles spygliuotų vielų ir minų lauką palei siena

pradzia

nors vieni vengrai yra mastantys jei juos isileisi bus problemu ir labai dideliu

Arijas

Pasalpiniai. Turi gerus mobiliakus.pranesa.savo.dziungliniams.kokias.gauna.cia.salygas.dirbt.nereik...tai.tie.ir.varo.gaujom.istisa.para
DAUGIAU KOMENTARŲ

SUSIJUSIOS NAUJIENOS