Vengrijos teisingumo ministrė traukiasi iš pareigų ir pradės rinkimų į EP kampaniją | KaunoDiena.lt

VENGRIJOS TEISINGUMO MINISTRĖ TRAUKIASI IŠ PAREIGŲ IR PRADĖS RINKIMŲ Į EP KAMPANIJĄ

  • 1

Vengrijos teisingumo ministrė Judit Varga, kovinga premjero Viktoro Orbano sąjungininkė, trečiadienį pareiškė, kad pasitrauks iš pareigų ir susitelks į kitąmet vyksiančią Europos Parlamento rinkimų kampaniją, žadėdama siekti, jos žodžiais tariant, konservatyvaus posūkio.

Poliglotė teisininkė J. Varga vadovavo deryboms su Briuseliu dėl Budapeštui skirtų milijardų eurų bloko lėšų, atblokavimo. Šias lėšas Briuselis užblokavo dėl abejonių, susijusių su teisinės valstybės principu ir korupcija.

„Jau informavau ministrą pirmininką apie savo ketinimą atsistatydinti liepos 31 dieną“, – sakė ji laikraščiui „Magyar Nemzet“.

Tikimasi, kad J. Varga vadovaus V. Orbano valdančiosios partijos „Fidesz“ rinkimų sąrašui 2024 metų Europos Parlamento rinkimuose, tačiau ji sakė, kad partija sąrašą patvirtins vėliau.

„Europos institucijose turi būti pasiektas konservatyvus posūkis, ir aš norėčiau imtis aktyvaus vaidmens šioje srityje“, – sakė ji apie artėjančius EP rinkimus.

42-ejų J. Varga šiuo metu yra vienintelė ministrė moteris. Ją V. Orbanas paskyrė 2019 metais. Nuo tada ji laikoma itin lojalia vengrų politiniam lyderiui.

Ji atkakliai stengiasi įtikinti ES pareigūnus, kad Budapeštas vykdo Briuselio reikalaujamas reformas.

Per savo kadenciją J. Varga, kuri, prieš tapdama ministre, dirbo parlamento nario padėjėja Briuselyje, buvo sulaukusi klausimų dėl ministerijos dalyvavimo sankcionuojant „Pegasus“ programinės įrangos naudojimą žurnalistų išmaniesiems telefonams šnipinėti.

Jos buvęs viceministras šiuo metu taip pat teisiamas garsioje korupcijos byloje.

Rašyti komentarą
Komentarai (1)

Eu

Jokiu pinigu vengrijai. Paprasta. Ir dar geriau, jeigu ismestu vengrija is es ir nato.

SUSIJUSIOS NAUJIENOS