Verslo aktyvumas euro zonoje augo sparčiausiai per 15 metų | KaunoDiena.lt

VERSLO AKTYVUMAS EURO ZONOJE AUGO SPARČIAUSIAI PER 15 METŲ

Atlaisvintos ekonomikos naudai išplitus į daugiau sektorių birželį verslo aktyvumas euro zonoje augo sparčiausiai per 15 metų, trečiadienį parodė atidžiai stebimas rodiklis.

Tyrimų bendrovė „IHS Markit“ nurodė, kad euro zonos ekonomiką skatina „įspūdinga pažanga“ skiepijime nuo COVID-19 bei atlaisvinti apribojimai, kurie dabar yra laisviausi nuo rugsėjo.

„Viltis, kad gyvenimas palaipsniui sugrįžta į normalias vėžes... padidino pasitikėjimą iki visų laikų aukštumų, paskatino išlaidas ir samdymą“, – teigė vyriausiasis „IHS Markit“ ekonomistas Chrisas Williamsonas.

Bendrovės pirkimo vadybininkų indeksas (PMI) parodė, kad birželį verslo aktyvumas išaugo iki 59,2 punkto, palyginti su gegužę fiksuotais 57,1 punkto. Taip gerokai viršytas 50 punktų lygis, kuris rodo ekonomikos augimą.

Dėl to „IHS Markit“ prognozuoja, kad ekonomika antrą ir trečią ketvirtį sparčiai augs ir užbaigs dvigubą recesiją, kurią sukėlė rudenį ir žiemą galiojusios karantino priemonės.

Tačiau birželį fiksuotas spartus augimas savo ruožtu sukėlė tam tikrą šalutinį poveikį, nes dabar tiekimo grandinėse juntamas spaudimas, o išaugusi paklausa atsispindi padidėjusiose kainose, teigė „IHS Markit“.

Rašyti komentarą
Komentarai (0)

SUSIJUSIOS NAUJIENOS