Viena vėl tapo miestu, kuriame geriausia gyventi | KaunoDiena.lt

VIENA VĖL TAPO MIESTU, KURIAME GERIAUSIA GYVENTI

Dešimtą kartą iš eilės Viena paskelbta miestu, kuriame geriausiai gyventi. Austrijos sostinė yra vienas iš aštuonių Europos miestų, patekusių į dešimtuką. Atitinkamą reitingą sudarė amerikiečių konsultacinė bendrovė „Mercer“.

Antroje vietoje yra Ciurichas, trečiąja dalijasi Miunchenas, Vankuveris Kanadoje ir Oklendas Naujojoje Zelandijoje. Šeštas yra Diuseldorfas, po jo eina Frankfurtas, Kopenhaga, Ženeva ir Bazelis.

Miestai vertinami pagal iš viso 39 kriterijus, be kita ko, būstų rinką, politinį stabilumą, nusikalstamumo procentą, laisvalaikio galimybes ir oro užterštumą. Miestų vertinimas ypač tarptautinėms organizacijoms padeda nustatyti atlyginimus užsienyje dirbantiems savo darbuotojams.

Anot „Mercer“, dabartiniame reitinge savo pozicijas prarado visi tirti JAV miestai, išskyrus Niujorką, kuris pakilo viena vieta - iki 44-osios. Geriausiai vertinamas JAV miestas yra San Franciskas, kuris sąraše yra 34-as.

Paskutiniąją vietą iš 231 vertinto miesto užima Irako sostinė Bagdadas. Prieš jį yra Bangui Centrinėje Afrikoje ir Jemeno sostinė Sana.

Vilnius sąraše yra 81-oje vietoje, aplenkęs Taliną (86) ir Rygą (90).

Rašyti komentarą
Komentarai (0)

SUSIJUSIOS NAUJIENOS