Vienuolika Rusijos pagrobtų vaikų grįžo į Ukrainą | KaunoDiena.lt

VIENUOLIKA RUSIJOS PAGROBTŲ VAIKŲ GRĮŽO Į UKRAINĄ

Vienuolika nuo savo artimųjų atskirtų ukrainiečių vaikų, Kyjivo duomenimis, vėl grįžo į Ukrainą. Tai šešios mergaitės ir penki berniukai, kurių amžius nuo dvejų iki šešiolikos metų, antradienį tinkle „Telegram“ pranešė Ukrainos žmogaus teisių įgaliotinis Dmytras Lubinecas.

Vaikai, anot duomenų, grąžinti iš rusų okupuotų teritorijų Ukrainoje ir iš Rusijos. Dėl vaikų grąžinimo į vyriausybės kontroliuojamą teritoriją tarpininkavo Kataras ir Jungtinių Tautų Vaikų fondas (UNICEF). D. Lubinecas pabrėžė, kad dalis vaikų jau buvo gavę rusiškus pasus ir turėjo globėjus rusus.

Ukraina beveik dvejus metus priešinasi Rusijos invazijai. Kyjivo duomenimis, į rusų kontroliuojamas teritorijas arba į Rusiją be artimųjų išvežta beveik 20 tūkst. ukrainiečių vaikų ir jaunuolių.

Pernai Tarptautinis Baudžiamasis Teismas (TBT) Hagoje dėl neteisėtos Ukrainos vaikų deportacijos išdavė Rusijos prezidento Vladimiro Putino ir jo vaikų teisių įgaliotinės Marijos Lvovos Belovos arešto orderį. Kremlius neigia kaltinimus dėl prievartinio vaikų išvežimo ir kalba apie tariamas evakuacijos priemones. D. Lubineco teigimu, iki šiol daugiau kaip 500 nepilnamečių grįžo pas artimuosius ar teisėtus globėjus Ukrainoje.

Gairės: Rusijos pagrobti vaikai, grįžo į Ukrainą, karas Ukrainoje, vienuolika vaikų
Rašyti komentarą
Komentarai (0)

SUSIJUSIOS NAUJIENOS