Vokiečių dienraštis: Lenkijos prezidentas pirmuoju vizitu akcentuoja rytų kryptį | KaunoDiena.lt

VOKIEČIŲ DIENRAŠTIS: LENKIJOS PREZIDENTAS PIRMUOJU VIZITU AKCENTUOJA RYTŲ KRYPTĮ

  • 1

Naujasis Lenkijos prezidentas Andrzejus Duda (Andžejus Duda) sutelkė dėmesį Rytų kryptimi, nes pirmajam savo valstybiniam vizitui pasirinko Estiją, rašo vokiečių dienraštis „Suddeutsche Zeitung“.

Pasak dienraščio, A.Duda atidžiai pasirinko laiką ir vietą, nes jo pirmasis vizitas vyksta per Molotovo-Ribbentropo (Ribentropo) pakto tarp Stalino ir Hitlerio, kuriuo Europa 1939-aisiais buvo padalyta į įtakos sferas, metines.

„Dudos pokalbio partneris yra Estijos prezidentas Toomas Hendrikas Ilvesas (Tomas Hendrikas Ilvesas), kuris daug metų perspėdavo dėl agresyvios Rusijos. Jis noriai kritikuoja Rusijos sąjungininkus, kuriuos vadina naiviais, ir prašo NATO įsteigti nuolatines bazes Rytų Europoje“, – rašo laikraštis.

A.Duda rugpjūčio 23 dieną lankosi Estijoje, šios valstybės vadovo kvietimu.

T.H.Ilvesas anksčiau nurodė, jog simboliška, kad A.Dudos vizitas vyks rugpjūčio 23-iąją, per 76-ąsias Molotovo-Ribbentropo pakto metines. Dėl šio pakto Lenkija pirmoji prarado savo laisvę, o paskui atėjo Baltijos šalių eilė.

Taline A.Duda susitiks su T.H.Ilvesu, Estijos parlamento pirmininku Eiki Nestoru (Eikiu Nestoru) ir premjeru Taavi Roivu (Taviu Reivu).

A.Duda taip pat apsilankys Okupacijų muziejuje, kur įvyks bendra abiejų prezidentų spaudos konferencija.

Rašyti komentarą
Komentarai (1)

Nacis.

Geriau obalius lauktuviu nuveža estams.

SUSIJUSIOS NAUJIENOS