Vokietija sieks palengvinti vizų išdavimą informacinių technologijų ekspertams iš Indijos | KaunoDiena.lt

VOKIETIJA SIEKS PALENGVINTI VIZŲ IŠDAVIMĄ INFORMACINIŲ TECHNOLOGIJŲ EKSPERTAMS IŠ INDIJOS

  • 7

Vokietijos kancleris Olafas Scholzas (Olafas Šolcas) sekmadienį pareiškė, kad šalies vyriausybė sieks, jog informacinių technologijų ekspertams iš Indijos būtų sudarytos palankesnės sąlygos darbo vizoms Vokietijoje gauti, kadangi šalyje susiduriama su kvalifikuotos darbo jėgos trūkumu.

Pasak O. Scholzo, teisinės sistemos tobulinimas, siekiant, kad Vokietija taptų patrauklesnė programinės įrangos kūrėjams ir asmenims, turintiems informacinių technologijų kūrimo įgūdžių, yra vienas iš jo vyriausybės šių metų prioritetų.

„Norime supaprastinti vizų išdavimo tvarką“, – teigė jis žurnalistams per vizitą Indijos aukštųjų technologijų centre Bangalore.

„Be teisinio modernizavimo, norime atnaujinti ir visą biurokratinį procesą“, – sakė O. Scholzas.

Paklaustas apie darbuotojus, kurie atvykdami į Vokietiją nemoka šios šalies kalbos, kancleris teigė, jos tai neturėtų būti traktuojama kaip kliūtis, jei atvykę į šalį žmonės iš pradžių kalba angliškai, o vėliau pradeda mokytis vokiečių kalbos.

O. Scholzas kalbėjo antrąją savo vizito Indijoje dieną po šeštadienį įvykusio susitikimo su šios valstybės ministru pirmininku Narendra Modi (Narendra Modžiu), su kuriuos aptarė karo Ukrainoje padarinius.

Pernai Vokietijos kancleris pakvietė N. Modi dalyvauti Didžiojo septyneto (G-7) šalių susitikime, kuris įvyko Bavarijoje, ir pareiškė, kad pritaria Indijos dalyvavimui šiemet Japonijoje organizuojamame aukščiausio lygio susitikime.

Rašyti komentarą
Komentarai (7)

Visai

Nusistekeno Auropcai,tenka is buvusiu angl-saksu koloniju kviestis programistus.

richard

JI NE PUSDURNE;;;JI SAMONINGAI VISA AMZELI NAIKINO VOKIETIJA IR VISA VAKARU EUROPA;;;;VOT KAZIN KADA JAI ATEIS ATSAKOMYBE UZ TAI

Derėtų

Pasitart su pusdurne merkel
DAUGIAU KOMENTARŲ

SUSIJUSIOS NAUJIENOS