Vokietijoje antradienį streikuos šešių oro uostų apsaugos darbuotojai | KaunoDiena.lt

VOKIETIJOJE ANTRADIENĮ STREIKUOS ŠEŠIŲ ORO UOSTŲ APSAUGOS DARBUOTOJAI

  • 0

Šešių Vokietijos oro uostų apsaugos darbuotojai antradienį planuoja surengti streiką, pranešė įtakinga vokiečių profsąjunga „Verdi“.

Protesto akcijos įvyks Frankfurto, Hanoverio, Bremeno, Leipcigo-Halės, Drezdeno ir Erfurto oro uostuose. Be to, darbą sustabdys kai kurie Miuncheno oro uosto apsaugininkai.

Keleiviams patariama rengtis reikšmingiems oro eismo sutrikimams.

Hanoverio ir Bremeno oro uostuose streikas prasidės lygiai vidurnaktį (1 val. Lietuvos laiku) ir tęsis 24 valandas. Leipcigo oro uoste apsaugos darbuotojai darbą ketina nutraukti nuo 4 iki 18 val., Dresdeno oro uoste – nuo 3 iki 21 val., Erfurte – nuo 6 iki 22 val., o Frankfurte – nuo 2 iki 20 valandos.

„Verdi“, atstovaujanti 23 tūkst. Vokietijos oro uostų apsaugos darbuotojų, reikalauja, kad jų darbo užmokestis būtų padidintas iki 20 eurų už valandą.

Atskiruose oro uostuose darbo užmokestis šiuo metu nėra vienodas: kai kuriuose Rytų Vokietijos oro uostuose darbuotojai uždirba apie 14 eurų už valandą, o jų kolegos sostinės ir Vakarų Vokietijos oro uostuose – kiek daugiau nei 17 eurų už valandą.

Darbdavių asociacija BDLS yra pasiūliusi darbo užmokestį padidinti 2–6,4 proc., tačiau „Verdi“ su šiuo pasiūlymu nesutinka.

Kitas „Verdi“ ir BDLS derybų ratas numatytas sausio 23 dieną.

Per ankstesnes protesto akcijas Diuseldorfo, Kelno-Bonos, Štutgarto ir Berlyno oro uostuose buvo atšaukti šimtai skrydžių.

Rašyti komentarą
Komentarai (0)

SUSIJUSIOS NAUJIENOS