Vokietijoje prasidėjo garsusis alaus festivalis „Oktoberfest“ | KaunoDiena.lt

VOKIETIJOJE PRASIDĖJO GARSUSIS ALAUS FESTIVALIS „OKTOBERFEST“

  • 8

Vokietijoje milijonai žmonių plūsta į Bavarijos sostinę Miuncheną, kur prasidėjo garsusis alaus festivalis „Oktoberfest“.

Šeštadienio vidurdienį tradiciniu šūksniu „O'zapft ist!“ atidarydamas pirmąją alaus statinę miesto meras Dieteris Reiteris (Dyteris Raiteris) oficialiai paskelbė 18 dienų truksiančios šventės pradžią.

Šeštadienio rytą į festivalio teritoriją rinkosi tradiciniais drabužiais – vyrai – odiniais šortais (lederhosen) ir siuvinėtomis petnešomis, o moterys – liaudiškomis suknelėmis giliomis iškirptėmis (dirndl) – pasipuošę šventės dalyviai, kurie užpildė dešimtis palapinių, laukdami pirmojo litrinio alaus bokalo.

Likus kelioms minutėms iki pirmosios statinės atidarymo, Bavarijos gubernatorius Markusas Soederis (Markusas Zėderis) paklausė festivalio lankytojų, ar jie pasiruošę „Oktoberfest“ pradžiai.

„Galiu pasakyti tik viena: tai gražiausias, didžiausias ir svarbiausias festivalis pasaulyje“, – kalbėjo jis.

Kasmet „Oktoberfest“ sulaukia apie 6 mln. lankytojų. Dėl COVID-19 pandemijos 2020 ir 2021 metais renginys buvo praleistas, bet 2022-aisiais vėl sugrįžo.

Litro talpos bokalas šiemet kainuoja 12,60–14,90 eurų – maždaug 6 proc. daugiau nei pernai.

188-asis „Oktoberfest“ festivalis vyks iki spalio 3 dienos.

Rašyti komentarą
Komentarai (8)

Anonimas=anonistas

Vokiečiai šaunuoliai.

Belieka pavydėt

kad pas juos nėra glušū bobu išprotejusiu verygu ar kitu asilu draudžiančiu viska kas patinka žmonem. Mūsu lietuviai yra užspausti kasdieniniu draudimu *dresiruojami vis daugiau* kontroliuojami ar kitep varžomi net kišantis i asmeninius reikalus Kodėl neleist žmonesm pasilinksmint iki paryčiu? Kad ir savaite. Kad ir su alum Dainuojant šokant ir kvailiojant. Šitep išleistu negatyva* daugiau būt viens kitam draugiškesni *daugiau susipažintu *paskui ženytusi ar ir toliau gražia draugautu. Kodėl lengvas alkoholis visada pristatomas kap blogybė? Nutylint kad jis yra trumpiausia iškrovos forma *komunikacijos lengvintojas ir net turi pliusu kraujagysliu sistemai? Nereikia pult į juodus kraštutinumus ir perlenkt lazdos..** Bet kur čia pas musu valdžia ar tam tikros visuomenės dali atrasi toki sopratima? Jie kap Karbauskis - niekad negėrė ir todėl žino kad alus, vynas ar trauktinės gurkšnis yra blogis :D

ogi

fasisteliu sueiga ,,,,,
DAUGIAU KOMENTARŲ

SUSIJUSIOS NAUJIENOS