Vokietijoje vykdomi reidai prieš įtariamus ultradešiniuosius ekstremistus | KaunoDiena.lt

VOKIETIJOJE VYKDOMI REIDAI PRIEŠ ĮTARIAMUS ULTRADEŠINIUOSIUS EKSTREMISTUS

  • 1

Vokietijos teisėsauga trečiadienį paryčiais surengė reidų prieš ultradešiniųjų pažiūrų veikėjus, įtariamus rezgus išpuolius prieš pabėgėlius, žydus ir policiją, pranešė federaliniai prokurorai.

Policija atliko kratas 12 namų ir kitų vietų šešiose žemėse „atliekant federalinį tyrimą dėl įtariamo dešiniojo sparno ekstremistinės organizacijos įkūrimo“, sakoma prokuratūros pranešime.

Šeši įtariamieji, „daugiausiai bendravę per socialinius tinklus“, kaltinami įkūrę šią grupuotę „ir 2016 metų pradžioje pradėję planuoti ginkluotas atakas prieš policijos pareigūnus – valstybės atstovus, prieglobsčio ieškotojus ir žydų bendruomenės narius“.

Dar septyni asmenys, kaip manoma, šiai grupuotei pasiūlė savo pagalbą – be kita ko, padėti gauti ginklų.

„Šiandienos reidų tikslas – surinkti įrodymų apie grupuotės įkūrimą, taip pat įtariamus nusikaltimus ir potencialią medžiagą šiems nusikaltimams vykdyti, – nurodė prokurorai. – Kol kas nėra jokių įrodymų apie konkrečius atakų planus.“

Šiuos koordinuotuose reiduose dalyvavo apie 200 policininkų.

Pietvakariniame Karlsrūhės mieste įsikūrusi prokuratūra atsisakė pateikti daugiau detalių.

Vis dėlto naujienų agentūra DPA pranešė, kad ši grupuotė, kaip manoma, priklauso slapiam ultradešiniųjų judėjimui „Reichsbuerger“ (Reicho piliečiai). Ji siejama su incidentu, kai vienas policininkas buvo nušautas, o dar trys – sužeisti per spalį surengtą reidą pietiniame Georgensgmiundo miestelyje.

Rugpjūtį vienas šios grupuotės narys – buvęs vyrų grožio konkurso „Misteris Vokietija“ nugalėtojas – pradėjo šaudyti į policijos pareigūnus, atvykusius iškeldinti jo iš namų teismo nurodymu rytinėje Saksonijos-Anhalto žemėje.

Per šį incidentą 41 metų šaulys buvo sunkiai sužeistas, o trys policininkai lengvai nukentėjo.

„Reichsbuerger“ nepripažįsta Vokietijos Federacinės Respublikos legitimumo ir yra įsitikinusi, kad šalis turi būti toliau laikoma imperija – Reichu.

Dėl to daugelis jos narių atsisako mokėti valstybės iždui mokesčius ir baudas. Pasak pareigūnų, šis judėjimas turi kelis tūkstančius narių.

Trečiadienį vokiečių dienraštis „Tagesspiegel“ citavo saugumo šaltinius, sakiusius, jog smurtauti linkusių ultradešiniųjų ekstremistų skaičius šalyje padidėjo: nuo 11,8 tūkst. 2015-aisiais iki 12,1 tūkst. praeitais metais.

Rašyti komentarą
Komentarai (1)

Na neeee

Musulmoniskus teroristus te gaudo, o ne ultra desiniuosius. Masonai prakeikti...

SUSIJUSIOS NAUJIENOS