Vokietijos kariuomenė Kenijoje prarado 6 mln. kaukių | KaunoDiena.lt

VOKIETIJOS KARIUOMENĖ KENIJOJE PRARADO 6 MLN. KAUKIŲ

Kenijoje dingo Vokietijos kariuomenės suformuota 6 mln. kaukių, reikalingų saugantis nuo koronaviruso, siunta, antradienį patvirtino vokiečių Gynybos ministerija.

„Bandoma išsiaiškinti, kas nutiko“ didžiuliam nuo dalelių ir aerozolių apsaugančių priemonių, atitinkančių standartą FFP2, užsakymui, sakė ministerijos atstovė.

Naujienų savaitraštis „Der Spiegel“ anksčiau pranešė, kad kaukės dingo viename Kenijos oro uoste praėjusios savaitės pabaigoje.

Pasak atstovės, kol kas neaišku, kodėl siunta keliavo per šią Rytų Afrikos šalį.

Vokietijos ginkluotųjų pajėgų įsigijimų biuras, kurį ir įprastais laikais neretai persekiodavo nesėkmės, koronaviruso krizės metu teikia Sveikatos apsaugos ministerijai logistinę pagalbą.

Minima siunta, kuri į didžiausią Europos ekonomiką turėjo atkeliauti kovo 20 dieną, buvo viena pirmųjų didelių krovinių, reikalingų Vokietijos sveikatos apsaugos sistemai, kovojančiai su naujuoju virusu, rašė „Der Spiegel“.

Dėl to šis praradimas „labiau nei erzinantis“ vokiečių sveikatos apsaugos ir vyriausybės darbuotojams, esantiems kovos su krize fronto linijoje, savaitraščiui sakė oficialūs šaltiniai.

Gynybos ministerijos atstovė sakė, kad Vokietijos vyriausybė dingus siuntai finansinių nuostolių nepatirs, nes už kaukes turėjo būti sumokėta jas pristačius.

Kaip nurodo Roberto Kocho instituto ligų kontrolės įstaiga, antradienį šalyje yra 27 436 patvirtinti užsikrėtimo atvejai – beveik 5 tūkstančiais daugiau nei pirmadienį.

Rašyti komentarą
Komentarai (3)

Anonimas

Jei taip nutiktų Lietuvai, Broileris su Mėlynu chalatu apsiputotų....jau prie jų, matote, tai tikrai nieko panašaus nenutiktų. Stovėtų patys asmeniškai ir saugotų dieną naktį.

Gerai

kad vokiečiai neturi tokių žioplų vadovų, kurie tuoj pat reikalautų keisti kovos su virusu vadovybę...

Arijas

Ten arabu daug, praplete savo "veikla".

SUSIJUSIOS NAUJIENOS