Iš Vokietijos – papildomas keltas į Ventspilį Baltijos šalių piliečiams | KaunoDiena.lt

IŠ VOKIETIJOS – PAPILDOMAS KELTAS Į VENTSPILĮ BALTIJOS ŠALIŲ PILIEČIAMS

Iš Vokietijos Zasnico uosto užsakytas dar vienas keltas Baltijos šalių piliečiams į Ventspilį, jo reisas numatytas vėlų trečiadienio vakarą, pranešė Užsienio reikalų ministerija (URM).

Ministerija skelbia, kad kelte, kuriuo galės grįžti dėl uždarytų Lenkijos sienų Vokietijoje įstrigę Lietuvos, Latvijos ir Estijos piliečiai, yra 2500 vietų keleiviams ir 300 automobilių.

„Išvykimas numatytas kovo 18 dieną, 23:55 val. Vokietijos laiku. Bilietus galima įsigyti Tallink interneto svetainėje“, – nurodo URM.

Antradienį, 22 val. Vokietijos laiku iš Zasnico turėtų išplaukti pirmasis keltas su Lietuvos piliečiais, taip pat dar laukiama, kol po patikros procedūrų pajudės traukinys iš Frankfurto prie Oderio, kuriame, Susisiekimo ministerijos duomenimis, yra 35 Lietuvos piliečiai.

Alternatyvų grįžti į Lietuvą piliečiams ieškoma, kai šie įstrigo Vokietijos ir Lenkijos pasienyje, nes Lenkija uždarė šalies sienas dėl koronaviruso plitimo ir nusprendė nepraleisti konvojumi lengvųjų automobilių.

Jų keleiviams suorganizuotas grįžimas keltu ir traukiniu, bet pasiekti šiuos punktus taip pat sudėtinga dėl užkimštų kelių.

Į Lenkiją aptarti situacijos antradienį vyksta Lietuvos vyriausybinė delegacija.

Rašyti komentarą
Komentarai (4)

Art

Tai kur tie tūkstančiai, kurie prie Lenkijos sienos kelią blokavo??? Traukinyje 35 piliečiai??? Autobuso būtų užtekę.

UUU

su ventspiliu bus dar baisiau , latviai aplamai ne žmones ...

Jau

Vata nusibodo
DAUGIAU KOMENTARŲ

SUSIJUSIOS NAUJIENOS