Vokietijos prokurorai pradėjo tyrimą dėl vokiečių kariškių pokalbio įrašo nutekinimo | KaunoDiena.lt

VOKIETIJOS PROKURORAI PRADĖJO TYRIMĄ DĖL VOKIEČIŲ KARIŠKIŲ POKALBIO ĮRAŠO NUTEKINIMO

  • 0

Vokietijos federaliniai prokurorai pradėjo tyrimą, norėdami išsiaiškinti, kaip slaptas karininkų pokalbis apie karą Ukrainoje buvo pasiklausomas ir pateko į Rusijos socialinę žiniasklaidą, trečiadienį naujienų agentūrai AFP pranešė atstovė spaudai.

Keturių aukšto rango oro pajėgų karininkų pokalbių įrašą kovo 1 dieną platformoje „Telegram“ paskelbė Rusijos valstybės remiamo kanalo RT vadovas, sukeldamas Berlynui rimtų nemalonumų.

38 minučių trukmės garso įraše kalbama apie tai, kaip Ukrainos pajėgos galėtų panaudoti Vokietijoje pagamintas raketas „Taurus“, ir apie galimą jų poveikį.

Kyjivas jau seniai prašo, kad Vokietija jam parūpintų „Taurus“ raketų, galinčių pasiekti taikinius iki 500 km atstumu. Šios raketos galėtų padėti atremti Rusijos invaziją.

Tačiau kancleris Olafas Scholzas (Olafas Šolcas) iki šiol atsisako siųsti šias raketas, baimindamasis, kad tai paskatins konflikto su branduolinį ginklą turinčia Rusija eskalavimą.

Federalinė prokuratūra GBA aiškinsis, kas vykdė pasiklausymą, ir tirs galimą šnipinėjimo veiklą, sakė atstovė spaudai.

Susitikimas vyko per „WebEx“ – populiarią viešą garso ir vaizdo susitikimų platformą, įdiegus papildomas apsaugos priemones.

Pasak gynybos ministro Boriso Pistorius (Boriso Pistorijaus), vienas iš dalyvių, tuo metu dalyvavęs Singapūro aviacijos parodoje, prie susitikimo prisijungė „nesankcionuotu ryšiu“, todėl garso įrašas nutekėjo.

Vokietijos gynybos ministerija taip pat pradėjo savo tyrimą dėl informacijos nutekėjimo.

Tačiau, pasak žurnalo „Der Spiegel“, dėl GBA tyrimo Singapūre gali būti atliekami papildomi tyrimai.

B. Pistorius teigė, kad dėl šio pažeidimo gali būti iškelta vidinė drausminė byla, tačiau niekas nebus atleistas.

Gairės: vokietija, Vokiečių kariškiai, pokalbio įrašo nutekinimas, prokurorai, tyrimas, karas Ukrainoje
Rašyti komentarą
Komentarai (0)

SUSIJUSIOS NAUJIENOS