Vokietijos URM vadovė atvyko neskelbto vizito į Ukrainą | KaunoDiena.lt

VOKIETIJOS URM VADOVĖ ATVYKO NESKELBTO VIZITO Į UKRAINĄ

Vokietijos užsienio reikalų ministrė Annalena Baerbock (Analena Bėrbok) per iš anksto neskelbtą kelionę į Ukrainą antradienį aplankė Bučą.

Su vietos gyventojais susitikusi A. Baerbock prisijungė prie virtinės užsienio diplomatų ir valstybių vadovų, apsilankiusių šiame Kyjivo priemiestyje, kur bendruose kapuose ir tiesiog gatvėse po Rusijos pajėgų pasitraukimo balandį buvo rasta nužudytų žmonių, daugelis – už nugaros surištomis rankomis.

Lankosi ir Nyderlandų užsienio reikalų ministras

Antradienį su neskelbtu vizitu Ukrainoje lankosi ir Nyderlandų užsienio reikalų ministras Wopke Hoekstra.

Jis atvyko į Kyjivą kartu su A. Baerbock, tviteryje pranešė W. Hoekstra. Čia numatomas jo susitikimas su Ukrainos prezidentu Volodymyru Zelenskiu ir nacionalinio parlamento nariais.

Nyderlandų užsienio reikalų ministras pirmiausia apsilankė Kyjivo priemiesčiuose ir pareiškė nerimą dėl čia pridarytos milžiniškos žalos. „Atsakingi asmenys negali likti nenubausti“, – teigė jis.

W. Hoekstra tapo pirmuoju į Ukrainą po Rusijos sukelto karo pradžios nuvykusiu Nyderlandų ministru. Amsterdamas remia Ukrainą ginklais ir žada tolesnę paramą šaliai tiriant čia įvykdytus karo nusikaltimus.

76-oji karo Ukrainoje diena

Scanpix nuotr.

Gairės: Annalena Baerbock, Buča, karas Ukrainoje, vizitas
Rašyti komentarą
Komentarai (0)

SUSIJUSIOS NAUJIENOS