Vokietijos užsienio reikalų ministras H. Maasas vyks į Izraelį ir palestiniečių teritorijas | KaunoDiena.lt

VOKIETIJOS UŽSIENIO REIKALŲ MINISTRAS H. MAASAS VYKS Į IZRAELĮ IR PALESTINIEČIŲ TERITORIJAS

Vokietijos užsienio reikalų ministras Heiko Maasas ketvirtadienį derybų vyks į Izraelio ir palestiniečių teritorijas, kur aptars gilėjantį konfliktą Artimuosiuose Rytuose, teigė ministerijos atstovė.

„Derybose bus koncentruojamasi į blogėjančią situaciją Artimuosiuose Rytuose ir tarptautinės bendruomenės pastangas nutraukti smurtą“, – pranešė atstovė.

H. Maasas susitiks su Izraelio užsienio reikalų bei gynybos ministrais ir prezidentu Reuvenu Rivlinu. Jis taip pat vyks į Ramalą, kur kalbėsis su palestiniečių premjeru.

Per kiek anksčiau trečiadienį vykusią spaudos konferenciją H. Maasas kalbėjo apie savo planus „rengti derybas Jeruzalėje ir Ramaloje“, tačiau teigė, kad vizitą dar turi patvirtinti Izraelio vyriausybė.

Tai bus pirmasis aukšto rango Europos pareigūno vizitas į Jeruzalę po situacijos Artimuosiuose Rytuose pablogėjimo.

Tačiau Vokietijos prezidentas Frankas-Walteris Steinmeieris, kuris anksčiau buvo šalies užsienio reikalų ministras, išreiškė abejones dėl H. Maaso vizito galimo poveikio.

„Vokietija turi naudotis savo ryšiais regione“, – sakė prezidentas, bet pabrėžė, jog Artimųjų Rytų kvartetas veikia ir Europa yra jo dalis.

„Turiu abejonių, ar pavienės valstybės turėtų įsitraukti į atskiras tarpininkavimo pastangas“, – sakė jis.

Izraelį ir palestiniečius šiuo metu yra apėmusi giliausia per daugelį pastarųjų metų krizė, Izraeliui vykdant antskrydžius Gazos Ruože, o „Hamas“ grupuotei iš Gazos į Izraelį leidžiant raketas.

Suintensyvėjęs smurtas regione lėmė 219 palestiniečių žūtis, praneša Gazos sveikatos apsaugos ministerija, o Izraelyje raketos, remiantis šalies policija, nusinešė 12 žmonių gyvybes.

Rašyti komentarą
Komentarai (1)

:)

Aplankys tevyne?

SUSIJUSIOS NAUJIENOS