Vokietijos užsienio reikalų ministras prieštarauja griežtesnėms sankcijoms Rusijai dėl A. Navalno | KaunoDiena.lt

VOKIETIJOS UŽSIENIO REIKALŲ MINISTRAS PRIEŠTARAUJA GRIEŽTESNĖMS SANKCIJOMS RUSIJAI DĖL A. NAVALNO

Vokietijos užsienio reikalų ministras Heiko Maasas atmetė galimybę griežtinti sankcijas Rusijai, taip reaguojant į Kremliaus elgesį su opozicijos lyderiu Aleksejumi Navalnu, kuris šiuo metu yra įkalintas.

Televizijai ARD H. Maasas teigė abejojantis, ar sankcijos iš tiesų pagerintų Kremliaus kritiko padėtį.

„Manau, kad būtų kaip tik atvirkščiai“, – sakė H. Maasas.

ES ne kartą ragino Rusiją paleisti A. Navalną ir dukart įvedė sankcijas Rusijai – po opozicionieriaus apnuodijimo ir po jo sulaikymo, šiam sugrįžus į Rusiją.

Ministro teigimu, ES sankcijos Rusijai dėl Krymo aneksijos ir konflikto Rytų Ukrainoje galios tol, kol nebus išspręsti šie klausimai.

„Vis dėlto, mes nenorime jungtis prie šio konfrontacinio klegesio. Norime dialogo ir būti gera Rusijos kaimyne“, – pareiškė H. Maasas.

Heiko Maasas. EPA-ELTOS nuotr.

Jis pridūrė, kad prasti Vokietijos ir Rusijos bei ES ir Rusijos santykiai yra priežastis skatinti dialogą.

Santykiai esą neturėtų likti tokie, kokie yra, „o norint tai pakeisti, būtina kalbėtis vieniems su kitais“, teigė H. Maasas.

Rašyti komentarą
Komentarai (5)

ogi

doiciai suprato kad sis bespridelas tai politcrkas nedaugiau?...

Vytautas

Mankurto sapaliones...

"DIDYSIS" GABRIUKAS MANO KITAIP...

Kada mūsų pasinešę piemenys pagaliau supras, kad, po nepriklausomybės atkūrimo, ne tuo keliu nuėjo? 1990 metais Lietuva, tikrąją to žodžio prasme, buvo regiono lyderė ekonomikos srityje. Mes turėjome viską, apart naftos ir dujų. Paskaičiuokite, kiek per 45 "okupacijos" metus buvo pristatyta Lietuvoje !!! Nekalbant apie energetiką, žemės ūkį ir pramonę - ant pliko laiko buvo pastatyti du nauji miestai !!!! Ir...ką mums davė JAV teroristai, apart karinių bazių....
DAUGIAU KOMENTARŲ

SUSIJUSIOS NAUJIENOS