„Volkswagen“ iki 2024-ųjų ketina išleisti 60 mlrd. eurų ateities automobilių gamybai | KaunoDiena.lt

„VOLKSWAGEN“ IKI 2024-ŲJŲ KETINA IŠLEISTI 60 MLRD. EURŲ ATEITIES AUTOMOBILIŲ GAMYBAI

Vokietijos automobilių gamybos milžinė „Volkswagen“ penktadienį paskelbė apie ketinimus iki 2024-ųjų išleisti 60 mlrd. eurų automobilių elektrifikavimui ir naujų modelių gamybai. Bendrovė per ateinantį dešimtmetį ketina pristatyti 75 elektrinių automobilių modelius ir apie 60 hibridinių modelių.

„Verslo grupė per ateinančius penkis metus ketina išleisti beveik 60 mlrd. eurų hibridizacijai, automobilių varymui elektros energija ir skaitmeninimui“, – bendrovė sakė pranešime.

Bendrovės valdybos pirmininkas Dieteris Poetschas teigė, kad „Volkswagen“ „investicijas sutelks į mobilumo ateitį“.

Įmonė taip pat pranešė apie ketinimus iki 2029-ųjų parduoti 26 mln. elektros energija varomų automobilių ir 6 mln. hibridinių automobilių, taip tikėdamasi pasiekti Europos anglies dvideginio taršos mažinimo tikslus.

„Atsižvelgdami į prastėjančią ekonominę situaciją, sieksime padidinti mūsų produktyvumą, efektyvumą ir sąnaudas, kad galėtume pasiekti užsibrėžtus tikslus“, – pridūrė bendrovės generalinis direktorius Herbertas Diessas.

Visa automobilių pramonė jau kurį laiką patiria sunkumus, kuriuos sukėlė prekybos nesutarimai, „Brexito“ neaiškumai ir kylančios automobilių elektrifikavimo kainos.

„Volkswagen“ taip pat yra įsitraukusi į teisinę kovą, kadangi bendrovei teko pripažinti, kad prieš keturis metus klastojo 11 mln. automobilių programinę įrangą, kuri nuslėpdavo tikrus automobilių taršumo duomenis.

Rašyti komentarą
Komentarai (1)

...

Che - Lietuva iki to laiko pradės gaminti teleportacijos įrenginius! ;D

SUSIJUSIOS NAUJIENOS