Žiniasklaida: Estijos ministerija siūlo neleisti Rusijos piliečiams balsuoti savivaldos rinkimuose | KaunoDiena.lt

ŽINIASKLAIDA: ESTIJOS MINISTERIJA SIŪLO NELEISTI RUSIJOS PILIEČIAMS BALSUOTI SAVIVALDOS RINKIMUOSE

  • 2

Estijos teisingumo ministerija parengė įstatymo projektą, kuriuo siekiama apriboti Rusijos pilietybę turinčių šalies gyventojų teisę balsuoti savivaldos rinkimuose, trečiadienį pranešė estų visuomeninis transliuotojas ERR.

Pasak ERR, įstatymo projekte nurodoma, jog Estija nėra pajėgi užtikrinti Rusijos piliečių laisvės nuo Maskvos daromos jiems įtakos.

Įstatymo projektu iš dalies būtų keičiamas Rinkimų įstatymas, nustatant, kad balsuoti negali užsienietis, kuris yra užsienio valstybės, Europos Parlamento arba Estijos parlamento pripažintos šalimi agresore, pilietis.

Nors pažymima, kad įstatymo projektas gali prieštarauti Estijos Konstitucijai ir Europos Sąjungos nuostatoms, tačiau jis grindžiamas Baudžiamojo apeliacinio teismo kolegijos sprendimu, kuriame, be kita ko, teigiama, kad pagrindinės teisės „gali būti išimties tvarka apribotos siekiant apsaugoti kitą pagrindinę teisę ar konstitucines vertybes“.

Artimiausi savivaldos rinkimai Estijoje turi būti surengti 2025 metų spalį.

Rašyti komentarą
Komentarai (2)

Pilietiškas

Net nesuprantu, kaip ne tos šalies pilietis gali dalyvauti rinkimuose? Ar JAV balsuoja ne amerikos piliečiai? NE! Tai tuo ir pasireiškia demokratija - rinkėju būna tik tos šalies pilietis! Europiečiai, neišsidirbinėkite!

skiep

tarp kitko Lietuvoj gave liedimus gyvent rusijos ,belarusijos pilieciai turi teise balsuot rinkimuos musu.Per praeitus rinkimus balsavo apie 15 tukst. tu saliu pilieciu,dabar ju ileista ir gavo leidimus cia gyvent apie 120 tukst,va jie ir isrinks mums celofanus ir kitus koloradus i valdzia.Nuosirdus ACIU Nausedai.

SUSIJUSIOS NAUJIENOS