Žiniasklaida: JAV galimai rengiasi evakuacijai iš Izraelio ir Libano | KaunoDiena.lt

ŽINIASKLAIDA: JAV GALIMAI RENGIASI EVAKUACIJAI IŠ IZRAELIO IR LIBANO

JAV galimai rengiasi evakuoti savo piliečius iš Libano ir Izraelio.

Kaip praneša Atėnų laikraštis „Kathimerini“, Kretos salos (Graikija) Čanijos oro uoste ketvirtadienį pastebėti JAV karinių oro pajėgų transporto lėktuvai.

Laikraštis taip pat išspausdino oro uosto nuotrauką, kurioje matyti JAV orlaiviai C-130, C-17 ir degalų lėktuvai KC-135.

Soudos karinio jūrų laivyno bazė ir jai priklausantis oro uostas yra svarbiausios JAV bazės rytų Viduržemio jūros regione. JAV karinio jūrų laivyno bazė ir oro uostas ir vos už kelių kilometrų į rytus nuo Čanijos uostamiesčio.

Graikijos ir Jungtinių Valstijų bendradarbiavimas pastaraisiais metais ženkliai išsiplėtė. Graikų vyriausybė dar antradienį paskelbė, kad JAV transporto orlaiviai gali naudotis į vakarus nuo Graikijos sostinės esančiu Eleusiso (Elefsinos) kariniu oro uostu.

JAV valstybės departamento skaičiavimu, per spalio 7 d. „Hamas“ įvykdytą Izraelio antpuolį Izraelyje buvo maždaug 600 tūkst., Libane – dar 86 tūkst. JAV piliečių.

Baltųjų Rūmų nacionalinės saugumo tarybos atstovas Johnas Kirby paneigė pranešimus, neva be antradienio užsakomųjų skrydžių šiuo metu dedamos „aktyvios pastangos“ evakuoti JAV piliečius iš šio regiono.

Rašyti komentarą
Komentarai (4)

Žaliakalnietis

Pagaliukais ant žydų lyja ane?!

tik

kokia dar jav jei jame /verda/ sionsatanystinis /politurgus ppz=0

Reiskia,

kad ir Libanui teks "demokratiniu bombu"?
DAUGIAU KOMENTARŲ

SUSIJUSIOS NAUJIENOS