Žlugus vyriausybei Nyderlandų premjeras susitiko su karaliumi | KaunoDiena.lt

ŽLUGUS VYRIAUSYBEI NYDERLANDŲ PREMJERAS SUSITIKO SU KARALIUMI

  • 2

Nyderlandų ministras pirmininkas Markas Rutte (Markas Riutė) šeštadienį susitiko su karaliumi po to, kai jo koalicinė vyriausybė žlugo kilus ginčui dėl migracijos. Vėliau šiais metais bus surengti rinkimai.

Kai žlugo vyriausybė, karalius Willemas Aleksanderis (Vilemas Aleksanderis) buvo išvykęs atostogauti ir išskrido atgal į Nyderlandus susitikti su M. Rutte, kuris yra ilgiausiai dirbantis šalies premjeras, valdantis šalį nuo 2010 metų.

56 metų M. Rutte pats pilku automobiliu atvyko į karališkuosius rūmus netoli Hagos, pranešė naujienų agentūros AFP žurnalistas.

M. Rutte išvyko maždaug po pusantros valandos. „Buvo gera diskusija, bet daugiau nieko nesakysiu, nes šios diskusijos yra konfidencialios“, – pro atvirą automobilio langą reporteriams sakė jis.

M. Rutte, centro dešinės Liaudies partijos už laisvę ir demokratiją (VVD) lyderis, vadovauja laikinajai vyriausybei iki lapkričio viduryje numatomų rinkimų.

Ukrainos prezidentas Volodymyras Zelenskis sakė paskambinęs M. Rutte, kurio vyriausybė remia Kyjivo kovą su Rusijos invazija, taip pat ir apmokydama ukrainiečių naikintuvų pilotus.

„Išreiškiau paramą sunkiu politiniu momentu. Padėkojau už tvirtą, principingą Nyderlandų poziciją“, – socialiniame tinkle „Twitter“ sakė V. Zelenskis.

JIs pridūrė, kad su M. Rutte suderino pozicijas prieš kitą savaitę Vilniuje įvyksiantį NATO viršūnių susitikimą.

Europoje didėja įtampa dėl to, kaip spręsti migracijos problemą, ir būtent šis klausimas galutinai sugriovė netvirtą Nyderlandų koalicinę vyriausybę, kuri yra ketvirtoji, suburta M. Rutte.

Keturios koalicijos partijos nesutarė dėl M. Rutte planų sugriežtinti prieglobsčio prašytojų šeimų susivienijimo apribojimus, kuriais siekiama sumažinti prieglobsčio prašytojų skaičių po praėjusiais metais kilusio skandalo dėl perpildytų migracijos centrų.

Rašyti komentarą
Komentarai (2)

Vienas protingiausių

politikų ,išdrysęs priešintis šalies muslimizacijai,suėstas suknistų globalistų.

cinikas

per imigrantus Nyderlandai jau nebeįgali suformuoti vyriausybės. :)

SUSIJUSIOS NAUJIENOS