Dėl peštynių Gdynės paplūdimyje pateikti kaltinimai 2 asmenims | KaunoDiena.lt

DĖL PEŠTYNIŲ GDYNĖS PAPLŪDIMYJE PATEIKTI KALTINIMAI 2 ASMENIMS

  • 4

Lenkijos pareigūnai antradienį pranešė, kad pateikė kaltinimus dviems asmenims dėl dalyvavimo savaitgalį paplūdimyje vykusiame Lenkijos futbolo aistruolių ir Meksikos karinio jūrų laivyno kadetų susirėmime, per kurį buvo sužeista 17 žmonių.

„Buvo suimti du lenkai. Dviems iš jų pateikti kaltinimai. Už užpuolimą jiems gresia penkerių metų laisvės atėmimo bausmė“, – sakė vietos policijos atstovas Michalas Sienkiewiczius (Michalas Senkevičius).

„Vis dar neįmanoma pasakyti, kas pradėjo peštynes“, – pridūrė jis.

Sekmadienį Gdynės uostamiestyje kilęs susirėmimas sukrėtė Meksiką, kurios Užsienio reikalų ministerija pavadino incidentą „pasibjaurėtinu“ ir paragino Lenkiją „nubausti kaltuosius“.

Meksikos pranešime sakoma, kad 57 mokomojo laivo „Cuauhtemoc“ kadetai ir karininkai ilsėjosi Baltijos paplūdimyje, kai juos užpuolė maždaug 300 „tariamų futbolo komandos aistruolių“.

Tuo tarpu M.Sienkiewiczius sakė, kad „susirėmime dalyvavo tik maždaug 40 žmonių“.

Incidento vaizdo įraše, pateiktame vieno Meksikos laikraščio tinklalapyje, matyti, kaip grupė vien glaudes vilkinčių vyrų skustomis galvomis staiga puola mušti ir spardyti Meksikos jūreivius.
Laikraštis „Reforma“ pažymi, kad chuliganai šūkavo rasistinius įžeidimus.

Per muštynes sužeista 17 jūreivių, iš kurių du buvo nuvežti į ligoninę; taip pat pranešama, kad laikinai buvo sulaikyti ir šeši meksikiečiai.

Pokalbyje su Meksikos ambasadoriumi Lenkija pareiškė „apgailestavimą dėl šio incidento“, sakė naujienų agentūrai AFP Lenkijos užsienio reikalų ministerijos (URM) atstovas Marcinas Bosackis.

Lenkijos žiniasklaidos priemonės įvairiai aprašė šį incidentą: vienos – kad „chuliganai“ mušė jūreivius kumščiais ir daužtais buteliais, keikė juos rasistiniais šūkiais, o kitos – kad futbolo sirgaliai taip reagavo pamatę, kaip jūreiviai priekabiauja prie moterų paplūdimyje.

GALERIJA

  • Dėl peštynių Gdynės paplūdimyje pateikti kaltinimai 2 asmenims
  • Dėl peštynių Gdynės paplūdimyje pateikti kaltinimai 2 asmenims
  • Dėl peštynių Gdynės paplūdimyje pateikti kaltinimai 2 asmenims
Rašyti komentarą
Komentarai (4)

lietuvis

lenkai buvo kiaulemis,jomis ir liks

ir vėl

lenkai? taigi, kaipgi šie "išsilavinę" ir "kultūringi" plikagalviai gali taip siaubingai elgtis? Gal tomaševskis paaiškins? Puiku, kad lenkai vis dažniau visai Europai parodo savo tikrąjį šlykštų slavišką veidą.

bbb

Žurnalistai, kai jus daužys girti plikagalviai, tai irgi vadinsis peštynėmis?
DAUGIAU KOMENTARŲ

SUSIJUSIOS NAUJIENOS