Paskelbtas naujas Pakistane pagrobtų čekių studenčių vaizdo įrašas | KaunoDiena.lt

PASKELBTAS NAUJAS PAKISTANE PAGROBTŲ ČEKIŲ STUDENČIŲ VAIZDO ĮRAŠAS

  • 0

Pakistane kovo mėnesį pagrobtų dviejų čekių artimieji trečiadienį paskelbė naują įrašą, kuriame jos prašo Čekijos vyriausybės imtis veiksmų joms išlaisvinti.

Hanos Humpalovos ir Antonie Chrasteckos (Antonijės Chrasteckos) kreipimasis buvo nufilmuotas rugpjūčio mėnesio pabaigoje ir perduotas Čekijos ambasadai Islamabade, informavo Čekijos užsienio reikalų ministerijos atstovė Johana Grohova.

Įraše moterys nufilmuotos po vieną ir skaito kreipimąsi anglų kalba. Pagrobėjų tapatybės iš įrašo nustatyti neįmanoma.

Juoda skara galvą apsigobusi H.Humpalova įraše sako, kad „yra susirūpinusi dėl savo draugės“, tuo tarpu A.Chrastecka prašo valdžios pareigūnų bendradarbiauti su Pakistano vyriausybe ir padėti jai „greitai sugrįžti namo“.

Užsienio reikalų ministerija taip pat paskelbė pagrobtų moterų motinų vaizdo įrašą, skirtą pagrobėjams, kuriame prašo gražiai elgtis su jų dukromis.

24 metų psichologijos studentės buvo pagrobtos kovo 13 dieną. Atostogaudamos jos pateko į Pakistaną iš Irano.

Kitame birželio mėnesį paskelbtame vaizdo įraše moterys sakė, kad yra sveikos ir prašė paleisti pakistaniečių neurologą Aafia Siddiqui (Afiją Sidikį), kuris yra kaltinamas ryšiais su teroristais ir kalinamas JAV.

Beludžistane ir šiaurės vakarų Pakistane tokie pagrobimai yra dažni. Užsieniečius ir vietos gyventojus grobiantys nusikaltėliai reikalauja išpirkų, o kartais įkaitus perduoda su Talibanu ir „al Qaeda“ susijusioms grupuotėms.

GALERIJA

  • Paskelbtas naujas Pakistane pagrobtų čekių studenčių vaizdo įrašas
Rašyti komentarą
Komentarai (0)

SUSIJUSIOS NAUJIENOS