Advokatai nebegins pagrindinio Paryžiaus atakų įtariamojo | KaunoDiena.lt

ADVOKATAI NEBEGINS PAGRINDINIO PARYŽIAUS ATAKŲ ĮTARIAMOJO

  • 0

Pagrindinio Paryžiaus teroro atakų įtariamojo Salaho Abdeslamo (Salaho Abdislamo) advokatai trečiadienį pareiškė negalintys jo toliau ginti.

„Abu nusprendėme atsisakyti jį ginti“, – duodamas interviu televizijai BFM sakė teisininkas Frankas Bertonas.

„Nemanome, kad jis pasisakys – jis pasinaudos teise tylėti“, – pridūrė teisininkas bendrame interviu su advokatu Svenu Mary (Svenu Mari).

„Atsidūrus tokioje situacijoje, kaip dar turėjome pasielgti? Iš pat pradžių sakėme: jei mūsų klientas nekalbės, jo neginsime“, – pridūrė F. Bertonas.

„Kai pajunti, kad apsilankymai kalėjime tampa (vien) socialiniais vizitais, ateina metas priimti sprendimą“ – sakė S. Mary.

S. Abdeslamas nusprendė neatsakinėti į klausimus po to, kai balandį iš Belgijos jis buvo išduotas Prancūzijai. Taip pat manoma, kad suimtasis niršta dėl jo kameros stebėjimo visą parą.

Po keturis mėnesius trukusio slapstymosi S. Abdeslamas kovo 18 d. buvo areštuotas gimtajame Molenbeko rajone Briuselyje. Šis rajonas – pagarsėjęs kaip islamo ekstremizmo židinys.

Įtariamasis balandžio 27 d. buvo išduotas Prancūzijai, kur jam pateikti kaltinimai dėl terorizmo.

Tyrėjai turi nustatyti konkretų S. Abdeslamo vaidmenį praėjusį lapkritį įvykdytose koordinuotose Paryžiaus barų, restoranų, koncertų salės ir nacionalinio stadiono atakose, kurios pareikalavo 130 žmonių gyvybių.

Rašyti komentarą
Komentarai (0)

SUSIJUSIOS NAUJIENOS