Amerikietis pasų klastotojas prisipažino supjaustęs žmogaus palaikus | KaunoDiena.lt

AMERIKIETIS PASŲ KLASTOTOJAS PRISIPAŽINO SUPJAUSTĘS ŽMOGAUS PALAIKUS

  • 1

Bankoke suimtas amerikietis pasų klastotojas prisipažino supjaustęs žmogaus palaikus ir paslėpęs juos savo šaldiklyje, tačiau neigia jį nužudęs tą asmenį, šeštadienį pranešė Tailando policija, o detektyvai tebetiria šį makabrišką nusikaltimą.

Policija ilgai negalėjo nustatyti 63 metų įtariamojo tapatybės, nes jis turėjo keletą pasų. Jis buvo sulaikytas prieš savaitę Tailando sostinėje savo slėptuvėje kartu su dviem kitais amerikiečiais, kaltinamais padirbinėjus kelionės dokumentus.

Policija taip pat aptiko ginklų, narkotikų ir šaldiklyje laikytus supjaustytus užsieniečio palaikus, sudėtus į atskirus maišelius.

Herbertas La Fonas, įvardijamas kaip gaujos vadas, per policijos reidą esą šaudė į pareigūnus, tačiau trijulė galiausiai buvo sulaikyta.

„Jis prisipažino tik dėl to, kad supjaustė palaikus, bet tvirtino, kad nėra niekaip susijęs su to vengro nužudymu“, – šeštadienį žurnalistams sakė Bankoko policijos vadas Sanitas Mahathavornas (Sanitas Mahatavornas).

„Policijos tai dar neįtikino“, – sakė jis ir pridūrė, kad amerikiečio apklausa tęsėsi iki 3 val. ryto.

Iškart nebuvo aišku, kokie buvo H.La Fono motyvai laikyti ar supjaustyti lavoną. Policija pabrėžė, kad jis nuolat keičia savo parodymus.

Tailando policijos suimti įtariamieji neretai vėliau atsiima savo parodymus – daugelis arešte laikytų asmenų skundžiasi, kad pareigūnai juos mušė.

Teismo medicinos ekspertai vis dar bando atpažinti šaldiklyje rastus palaikus, tačiau manoma, kad šis žmogus buvo vidutinio amžiaus vyras iš Vengrijos.

„Mūsų pirminė versija tokia, kad jis buvo vengras. Nežinome, kada jis mirė, nes jo palaikai šaldiklyje buvo ilgą laiką“, vietiniam transliuotojui „Channel 3“ sakė Čulalongkorno ligoninės teismo medicinos skyriaus vadovas Udomsakas Hunvichitas (Udomsakas Hunvidžitas).

Ši kraupi byla atkreipė Tailando visuomenės dėmesį, nes ji leidžia pažvelgti į Bankoko šešėlinį pasaulį, tikrą rojų užsieniečiams nusikaltėliams ir bėgliams.

Apie sulaikytąją trijulę žinoma tik tiek, kad H.La Fonas 1979 metais buvo ieškomas FTB dėl kaltinimų sukčiavus kredito kortelėmis.

JAV ambasada oficialiai patvirtino, kad amerikiečių teisėsauga bendradarbiauja su Tailando policija tiriant šią bylą.

Tailande klesti prekyba padirbtais dokumentais, kuri padeda pasislėpti daugybei nusikaltėlių ir vietiniams bei užsienio migrantams.

Rašyti komentarą
Komentarai (1)

v

kas neaišku ,nužudė nevieną o neaišku išvis kiek , pasų juk reikia darbui . Tereik patikrint kiek dingusių užseniečių , vėliau ieškot jų pasų .

SUSIJUSIOS NAUJIENOS