Per antskrydžius netoli Damasko žuvo mažiausiai 37 civiliai | KaunoDiena.lt

PER ANTSKRYDŽIUS NETOLI DAMASKO ŽUVO MAŽIAUSIAI 37 CIVILIAI

  • 0

Per Sirijos vyriausybės pajėgų antskrydžius rytiniame Gutos regione netoli sostinės Damasko trečiadienį mažiausiai 37 civiliai žmonės žuvo, o dar bent 120 buvo sužeisti, pranešė padėtį šalyje stebinti nevyriausybinė organizacija.

„Syrian Observatory for Human Rights“ (SOHR) nurodė, kad iš oro buvo smogta keliems taikiniams opozicijos kontroliuojamame regione.

Aviacijos smūgių taikiniai buvo Dumos, Sakbos, Kafr Batnos ir Hamurijos miestuose rytiniame Gutos regione, netoli sostinės esančioje sukilėlių tvirtovėje.

Antskrydžiai buvo surengti po sukilėlių raketų atakos, per kurią sostinėje žuvo keturi žmonės, nurodė Sirijos vidaus reikalų ministerija.

Ministerijos pranešime, kurį citavo valstybinė televizija, sakoma, kad Damasko gyvenamuose rajonuose „žuvo keturi žmonės ir dar 58 buvo sužeisti, taip pat padaryta materialinės žalos“.

SOHR nenurodė, kas pirmieji surengė ataką, tačiau paskelbė, kad žuvo aštuoni žmonės - septyni civiliai gyventojai ir vienas karys, o sukilėliai paleido mažiausiai raketų.

Sukilėliai dažnai apšaudo Sirijos sostinę iš Damasko priemiesčiuose esančių savo bazių, kartais į ją paleisdami šimtus raketų.

Nuo konflikto Sirijoje 2011 metų kovą pradžios šalyje žuvo daugiau nei 240 tūkst. žmonių ir milijonai buvo priversti palikti savo namus.

Rašyti komentarą
Komentarai (0)

SUSIJUSIOS NAUJIENOS