Apvirtus burlaiviui ilgas valandas vandenyje prabuvusi mergaitė mirė nuo hipotermijos | KaunoDiena.lt

APVIRTUS BURLAIVIUI ILGAS VALANDAS VANDENYJE PRABUVUSI MERGAITĖ MIRĖ NUO HIPOTERMIJOS

  • 0

Atlanto vandenyne netoli Azorų salų apvirtus privačiam laivui beveik aštuonias valandas su tėvu vandenyje išbuvusi šešerių metų mergaitė ketvirtadienį mirė nuo hipotermijos, pranešė Portugalijos karinis jūrų laivynas.

„Mergaitė išbuvo septynias su puse valandos 21 laipsnio temperatūros pagal Celsijų vandenyje“, iš kurio ją ir jos tėvą ištraukė Ispanijos laivas ligoninė, pranešė Portugalijos karinio jūrų laivyno atstovas Paulo Vincente (Paulas Vinsentė).

Kartu laivu plaukusiai mergaitės motinai ir devynių metų broliui po nelaimės pavyko įlipti į gelbėjimosi plaustą, ir naktį jie buvo išgelbėti.

Tuo metu mergaitė ir jos tėvas teturėjo gelbėjimosi liemenes, kurios ilgą laiką laikė juos ant vandens paviršiaus. Pagalbos jiedu sulaukė tik tada, kai vandenyje juos pastebėjo Portugalijos oro pajėgų lėktuvas.

Iš lėktuvo, pastebėjus plūduriuojančius vyriškį ir dukrą, jiems buvo numestas gelbėjimo plaustas, ir auštant jiedu abu buvo išgelbėti, bet mergaitė vėliau mirė. Pareigūnai iš pradžių negalėjo pranešti mergaitės mirties priežasties; taip pat nepateikė daugiau informacijos apie šią šeimą.

Šeimos laivas nuskendo maždaug už 560 jūrmylių (apie 1 tūkst. kilometrų) į pietvakarius nuo Portugalijai priklausančių Azorų salų. Be šio burlaivio toje pačioje vandenyno dalyje audra taršė dar tris jachtas, iš kurių nuo trečiadienio portugalų karinis laivynas išgelbėjo dar aštuonis žmones.

Šioje Atlanto dalyje trečiadienį oro sąlygos buvo labai sudėtingos, nors ketvirtadienį joms pagerėjus, bangų aukštis tebesiekė 5 metrus.

Rašyti komentarą
Komentarai (0)

SUSIJUSIOS NAUJIENOS