Čade per du sprogdintojų išpuolius žuvo 23 žmonės | KaunoDiena.lt

ČADE PER DU SPROGDINTOJŲ IŠPUOLIUS ŽUVO 23 ŽMONĖS

  • 0

Čado sostinėje pirmadienį prie policijos įstaigų susisprogdinus dviem savižudžiams, žuvo 23 žmonės, pranešė policijos pareigūnas.

Dar 101 žmogus buvo sužeistas per du vienu metu nugriaudėjusius sprogimus prie policijos būstinės ir policijos akademijos sostinėje Ndžamenoje, nurodoma vyriausybės pranešime, kurį paskelbė nacionalinis radijas.

Pasak pranešimo, taip pat žuvo keturi „teroristai“, tačiau daugiau informacijos apie išpuolį jame nepateikta.

Anksčiau policijos pareigūnas pranešė, kad šiuos išpuolius įvykdė du savižudžiai sprogdintojai.

Tokie sprogdinimai yra pirmieji šios Afrikos šalies sostinėje, kur saugumo pajėgos sustiprintos jau ne vieną mėnesį nuo šių metų pradžios, kai į kovą su „Boko Haram“ grupuotės islamistais įsivėlęs Čadas išsiuntė savo karius malšinti jau šešerius metus trunkančio džihadistų sukilimo Nigerijoje.

Kol kas niekas neprisiėmė atsakomybės už šiuos išpuolius, kurie įvyko policijos akademijos auklėtiniams dalyvaujant pratybose akademijoje.

Vyriausybė pranešė, kad „padėtis kontroliuojama“.

Po išpuolių miesto gatvėse padaugėjo Čado saugumo pajėgų karių.

Prezidentas Idrissas Deby (Idrisas Debis) turi sugrįžti namo iš Afrikos Sąjungos viršūnių susitikimo Johanesburge, pranešė pareigūnas.

Ši buvusi Prancūzijos kolonija priklauso keturių šalių koalicijai, kurioje dar yra Nigerija, Kamerūnas ir Nigeris. Tokia koalicija suformuota kovai su „Boko Haram“ teroristais, kurie rengia savo išpuolius per valstybių sienas.

„Boko Haram“ lyderis Abubakaras Shekau (Abubakaras Šekau) jau ne kartą yra grasinęs pulti Čadą ir kitas šios koalicijos šalis.

Pirmadieninius išpuolius Čade pasmerkė Paryžius – Užsienio reikalų ministerijos atstovas pareiškė, kad Prancūzija palaiko Čadą ir jo partneres kovoje su terorizmu“.

Čado valstybė yra artima Prancūzijos sąjungininkė ir kitoje kovos su terorizmu grupėje, vadinamoje „Barchanų operacija“ (Operation Barkhane), kuri vienija penkias šalis Sachelio regione ir kurios štabą Prancūzijos kariškiai įkūrė Ndžamenoje.

Rašyti komentarą
Komentarai (0)

SUSIJUSIOS NAUJIENOS