Du fanatikus musulmonus pripažino kaltais dėl brutalaus britų kario nužudymo | KaunoDiena.lt

DU FANATIKUS MUSULMONUS PRIPAŽINO KALTAIS DĖL BRUTALAUS BRITŲ KARIO NUŽUDYMO

Du musulmonai fanatikai ketvirtadienį buvo pripažinti kaltais dėl vieno Didžiosios Britanijos kario šiurpaus nužudymo vidury dienos Londono gatvėje.

29 metų Michaelas Adebolajo (Maiklas Adeboladžas) ir 22 metų Michaelas Adebowale (Maiklas Adebovalė) buvo pripažinti kaltais dėl Lee Rigby (Li Rigbio) nužudymo šių metų gegužę, kai šis karys ėjo į savo kareivines Londono pietryčių rajone Vulviče.

Nusikaltimas buvo įvykdytas gegužės 22 dieną – nuteistieji mirtinai sužalojo L.Rigby mėsos kapokle ir peiliais, prieš tai partrenkę jį automobiliu, kuris vos nenuplėšė kariui galvos.

Prisiekusiesiems sprendimui priimti prireikė kiek daugiau nei valandos. Tačiau jie išteisino kaltinamuosius dėl pasikėsinimo nužudyti policijos pareigūną.

Bausmė gali būti paskirta tik sausio mėnesį.
Teismas išgirdo, kad kaltinamieji save laiko „Islamo kariais“ ir buvo įsitikinę, kad keršija už nužudytus musulmonus.

Gynybos advokatai teismui sakė, kad jie norėjo žūti kaip kankiniai, todėl pasipriešino ginkluotam policininkui, tikėdamiesi būti nužudyti. M. Adebolajo buvo sužeistas, kai užpuolė ginkluotą policijos pareigūną, o M.Adebowale buvo pašautas, nes prieš pareigūną pakėlė surūdijusį šautuvą, kurį turėjo teisiamieji.

Abu teisiamieji yra kilę iš Nigerijos krikščionių šeimų, tačiau gimė ir užaugo Britanijoje ir vėliau perėjo į Islamą.

M.Adebolajo saugumo tarnyboms buvo žinomas ir anksčiau – 2010 metais jis buvo suimtas Kenijoje ir deportuotas į Britaniją.

Iš kart po kario nužudymo gatvėje M.Adebolajo, dar kruvinomis rankomis, kreipėsi į praeivius : „Prisiekiame visagaliu Dievu, kad niekada nesiliausime su jumis kovoję, kol nepaliksite mūsų ramybėje“.

„Atsiprašome, kad šiandien tai turėjo matyti moterys, bet mūsų žemėje mūsų moterys mato tą patį. Jūs, žmonės, niekada nebūsite saugūs“, – kalbėjo jis.

L.Rigby sutuoktinė Rebecca (Rebeka), kuri teismo metu ne kartą buvo apsipylusi ašaromis ir išėjusi iš salės, pasakė: ,„Tai buvo sunkiausias laikas mūsų gyvenime ir niekas neturėtų patirti to, ką išgyvenome mes kaip šeima“.

Prokurorai sakė, kad šis nusikaltimas buvo vienas žiauriausių jų praktikoje.

Rašyti komentarą
Komentarai (0)

SUSIJUSIOS NAUJIENOS