Du JAV žurnalistus tiesioginiame eteryje nušovė atleistas kolega | KaunoDiena.lt

DU JAV ŽURNALISTUS TIESIOGINIAME ETERYJE NUŠOVĖ ATLEISTAS KOLEGA

  • 3

Buvęs žurnalistas, kurį atleido viena Virdžinijos televizija, trečiadienį nušovė du jos žurnalistus per reportažą tiesioginiame eteryje ir paskelbė savo šiurpaus nusikaltimo vaizdo įrašą internete prieš paleisdamas mirtiną kulką į save.

Užpuolikas – 41 metų Vesteris Lee Flanaganas (Vesteris Li Flanaganas), dar žinomas kaip Bryce'as Williamsas (Braisas Viljamsas), – mirė ligoninėje nuo savo pasidarytos šautinės žaizdos po to, kai buvo sučiuptas valstijos policijos po didelio masto rytinių gaudynių visoje valstijoje.

24 metų reporterė Alison Parker ir 27 metų operatorius Adamas Wardas (Adamas Vordas) buvo nušauti iš arti per tiesioginį reportažą televizijos WDBJ, priklausančios nacionalinei televizijai CBS, tiesioginiame eteryje Roanoko miestelyje, už maždaug 385 km į pietvakarius nuo Vašingtono.

Šie nužudymai dar kartą atkreipė dėmesį į ginkluotą smurtą Amerikoje, o Baltieji rūmai nedelsiant paragino imtis veiksmų. Šis išpuolis taip pat sukėlė klausimų, kaip internetas galėjo suteikti trumpai gyvavusį, bet visiškai atvirą langą parodyti tą šiurpų nusikaltimą.

„Man plyšta širdis kaskart, kai perskaitau arba išgirstu apie tokio pobūdžio incidentus“, – prezidentas Barackas Obama (Barakas Obama) sakė televizijos ABC padaliniui Filadelfijoje.

Savo padrikame manifeste, pasiųstame televizijai „ABC News“ Niujorke, afroamerikietis V.L.Flanaganas, kuris buvo atleistas iš WDBJ 2013 metais, sakė, kad jo kantrybės taurę perpildė birželį įvykusios masinės šaudynės vienoje Pietų Karolinos bažnyčioje, per kurias žuvo keli juodaodžiai maldininkai.

Savo „Savižudžio laiške draugams ir šeimai“ V.L.Flanaganas, kuris save vadino „žmogumi parako statine ... tiesiog laukiančia SPROGTI!!!!“, taip pat skundėsi patyręs rasinę diskriminaciją ir priekabių dėl to, kad „buvo juodaodis gėjus“.

Sukrečiantis vaizdo įrašas, kuriame matoma, kaip žurnalistai nužudomi kurdami tiesioginio eterio reportažą, veikiausiai nufilmuotas paties V.L.Flanagano, buvo įkeltas socialiniuose tinkluose „Twitter“ ir „Facebook“. Tas įrašas vėliau buvo pašalintas.

„Kai siunčiame žmones į karo zonas, pavojingas situacijas, į riaušes – nerimaujame, kad jie (žurnalistai) gali nukentėti“, – WDBJ generalinis direktorius Jeffrey Marksas (Džefris Marksas) sakė televizijai CNN.

„Kai siunčiame žmones kurti reportažo apie turizmą, kaip galima tikėtis, kad gali nutikti kažkas tokio?“ – pridūrė jis.

Šūviai ir klyksmai

Šis nusikaltimas buvo įvykdytas, kai A.Parker kalbėjosi su Vicki Gardner (Viki Gardner), vietos prekybos rūmų vadove prie Bridžvoterio kurorto Smito Kalno ežero pakrantėje, Monetos miestelyje netoli Roanoko.

Pasigirdo keli šūviai ir klyksmai, o A.Wardo kamera nukrito ant grindų, užfiksuodama neryškų ir sukrečiantį vaizdą, kuriame užpuolikas matomas nukreipęs savo ginklą žemyn.

Televizija skubiai perjungė vaizdą į transliaciją iš studijos, kurioje buvusi pranešėja atrodė smarkiai sukrėsta.

Vėliau „Twitter“ paskyroje @bryce_williams7 buvo paskelbtas vaizdo įrašas, kuriame matoma, kaip užpuolikas nukreipia savo ginklą į A.Parker, kuri kalbino V.Gardner. Atrodo, kad nei reporterė nei A.Wardas užpuoliko nematė.

Tuomet pasigirsta keli šūviai ir šauksmai, o A.Parker nubėga.

Įraše buvo aiškiai matoma šaulio ranka. Jis vilkėjo mėlynus languotus marškinius.

62 metų V.Gardner būklė buvo stabili, sakė Roanoko ligoninės, kuriame ji yra gydoma, atstovas Chrisas Turnbullas (Krisas Ternbulas).

GALERIJA

  • Du JAV žurnalistus tiesioginiame eteryje nušovė atleistas kolega
  • Du JAV žurnalistus tiesioginiame eteryje nušovė atleistas kolega
  • Du JAV žurnalistus tiesioginiame eteryje nušovė atleistas kolega
  • Du JAV žurnalistus tiesioginiame eteryje nušovė atleistas kolega
Scanpix nuotr.
Rašyti komentarą
Komentarai (3)

Baka

Eis pragaran tas juodasiknis, kur jam ir vieta.

>labai

Tu labai didelis asilas, iš tų Kremliaus ilgaausių giminės.

labai

norejom amerikoniskos demokratijos ir ja turim nes ta parodo visi ciniski ivykiai tai garliavos AN lektuvo tragedija ir kiti genocidai. Tai kapitalizmo valdymo epochos rezultatas/ kas stipresnis tas teisesnis/ taigrobuoniu desnis ir normaliam ir padoriam zmogui netinka....

SUSIJUSIOS NAUJIENOS