Etiopijos lėktuvą užgrobė antrasis pilotas, kuris norėjo prieglobsčio Šveicarijoje | KaunoDiena.lt

ETIOPIJOS LĖKTUVĄ UŽGROBĖ ANTRASIS PILOTAS, KURIS NORĖJO PRIEGLOBSČIO ŠVEICARIJOJE

Vyras, kuris pirmadienį užgrobė į Romą skridusį Etiopijos keleivinį lainerį, buvo jo antrasis pilotas, kuris norėjo, kad Šveicarija jam suteiktų prieglobstį, nurodė Ženevos oro uosto, kuriame tas lėktuvas buvo priverstas nutūpti, pareigūnai.

Ženevos oro uosto direktorius Robert'as Deillonas (Roberas Dejonas) pirmadienį sakė žurnalistams, kad antrasis pilotas – 1983 metų gimimo Etiopijos pilietis – užsirakino pilotų kabinoje, kai pirmasis pilotas išėjo į tualetą.

Lėktuvas buvo užgrobtas, kai laineris skrido virš Italijos teritorijos. Italija pakėlė du naikintuvus, kurie lydėjo Etiopijos lėktuvą, sakė R.Deillonas.

Antrasis pilotas pats perspėjo pareigūnus apie lėktuvo užgrobimą, nors lėktuvo keleiviai apie šį incidentą nežinojo.

Lėktuvui nusileidus Ženevoje, antrasis pilotas paliko lėktuvą, nusileidęs virve, kurią jis nuleido per pilotų kabinos langą ir pasidavė pareigūnams.

Keleiviai buvo išlaipinti iš lėktuvo vienas po kito, sudėję rankas ant galvos, o policija palydėjo juos į laukiančius automobilius.

„Jis (antrasis pilotas) sakė jautęs grėsmę savo šalyje ir todėl norintis prieglobsčio Šveicarijoje“, – savo ruožtu nurodė oro uosto atstovas Bertrand'as Staempfli (Bertranas Štėmpflis).

Tas vyras susisiekė su Ženevos oro uostu ir pasakė, kad „jam reikia nusileisti pripildyti vandens rezervuarą. Po to jis paskelbė apie užgrobimą“, aiškino B.Staempfli.

„6 val. 2 min. (7 val. 2 min. Lietuvos) laiku lėktuvas saugiai nusileido“, – nurodė atstovas.

„Jis neturėjo ginklo“, – sakė B.Staempfli ir pridūrė, kad šio incidento kaltininkas stos prieš teisėją – tikriausiai pirmadienį.

Ženevos prokuroras Olivier Jornot (Olivjė Žorno) sakė, kad Šveicarijos federalinės institucijos tiria šį užgrobimą ir ketina pateikti baudžiamuosius kaltinimus, pagal kuriuos kaltininkui gresia iki 20 metų laisvės atėmimo.

Etiopijos valstybinė televizija sakė, kad bendrovės „Ethiopian Airlines“ lėktuve „Boeing“ buvo 193 keleiviai, tarp jų – 140 Italijos piliečių.

Dėl šios trumpos dramos Ženevoje pirmadienio rytą teko atšaukti kai kuriuos vietinius skrydžius, o dalis atskrendančių lėktuvų buvo nukreipti į kitus oro uostus.

Šimtai keleivių, turėjusių skristi atšauktais reisais, skubėjo pasikeisti bilietus.

Ženevos oro uostas laikinai buvo uždarytas, tačiau vėl atnaujino darbą praėjus dviem valandoms po to, kai nusileido užgrobtas laineris.

„Tikimės, kad po pietų viskas grįš į įprastas vėžes“, – sakė R.Deillonas.

Rašyti komentarą
Komentarai (1)

Gėda už tokią lietuvių kalbą

...1983 metų gimimo? Čia ruskai - 1983 года рождения... Turėtų būti - gimęs 1983 metais.

SUSIJUSIOS NAUJIENOS