A. Merkel ir F. Hollande atvyko į Kijevą su taikos iniciatyvomis | KaunoDiena.lt

A. MERKEL IR F. HOLLANDE ATVYKO Į KIJEVĄ SU TAIKOS INICIATYVOMIS

  • 0

Vokietijos kanclerė Angela Merkel ir Prancūzijos prezidentas Francois Hollande'as (Fransua Holandas) ketvirtadienį atvyko į Kijevą su nauju taikos planu, padėsiančiu sustabdyti kovas Ukrainos rytuose.

„Jie atskrido, jie vyksta tiesiai į prezidentūrą“, – sakė naujienų agentūrai AFP šaltinis Ukrainos vyriausybėje, prieš prasidedant atvykusių lyderių susitikimui su prezidentu Petro Porošenka.

Gali pasiūlyti įšaldyti konfliktą

„Hollande'as ir Merkel tikriausiai pasiūlys paprasčiausią – Europos požiūriu – išeitį iš šios padėties. Atrodo, kad jų planas pagrįstas vadinamojo neapibrėžto statuso suteikimu Donbasui – tai yra, Europa veikiausiai kliaujasi Padniestrės sprendinio scenarijumi. Iš esmės tai konflikto įšaldymas“, – sakė šaltinis.

Jis pridūrė abejojantis, kad su tokiu pasiūlymu sutiks prorusiški separatistai, paskelbę vadinamąsias Donecko ir Luhansko „liaudies respublikas“.

„Neatmestina, kad toks sprendinys, jeigu jis bus pasiūlytas, suglumins LLR ir DLR, nes tai nesuteikia atsakymo į iššūkius, susijusius su tų teritorijų oficialia padėtimi ir jų gyventojų statusu, taip pat nepašalina ekonominės blokados klausimo“, – sakė šaltinis.

Gairės: Francois Hollande, Angela Merkel, Prancūzija, vokietija, LLR, DLR, Doneckas, luhanskas, karas Ukrainoje
Rašyti komentarą
Komentarai (0)

SUSIJUSIOS NAUJIENOS