Garsus JAV karo žurnalistas B. Simonas žuvo per automobilio avariją | KaunoDiena.lt

GARSUS JAV KARO ŽURNALISTAS B. SIMONAS ŽUVO PER AUTOMOBILIO AVARIJĄ

  • 0

Daugybę apdovanojimų pelnęs JAV karo reporteris ir ilgametis naujienų šou „60 Minutes“ korespondentas Bobas Simonas (Bobas Saimonas) trečiadienį žuvo per automobilio avariją. Jam buvo 73 metai.

„CBS News“, kuri rengia „60 Minutes“, kol kas nepateikė papildomų detalių apie avariją, bet pagerbė B.Simoną ir jo penkis dešimtmečius trukusią karjerą.

Nuo 1971-1972 metų B.Simonas iš Saigono informuodavo apie Vietnamo karą, įskaitant to konflikto pabaigą. Jis buvo viename paskutinių sraigtasparnių, 1975-aisiais išskridusių iš Saigono, nurodė CBS.

B.Simonas yra pelnęs daugybę apdovanojimų už savo darbą, tarp jų – 27 „Emmy“, ir nušvietė tokius įvykius kaip smurtas Šiaurės Airijoje nuo 1969-1971 metų ir karai visame pasaulyje, tarp jų – Kipre, Folklandų salose, Persijos įlankoje ir buvusioje Jugoslavijoje.

„Tai tokia tragedija, dar blogesnė dėl to, kad netekome jo per automobilio avariją, žmogaus, kuris ištrūko iš sunkesnių situacijų nei beveik bet kuris kitas žurnalistas dabartiniais laikais“, – sakė CBS naujienų skyriaus vadovas ir „60 Minutes“ vykdantysis prodiuseris Jeffrey Fageris (Džefris Feigeris).

Kaip pranešė laikraštis „New York Post“, B.Simonas žuvo, kai automobilis, kuriuo jis važiavo, susidūrė su kita mašina.

GALERIJA

  • Garsus JAV karo žurnalistas B. Simonas žuvo per automobilio avariją
  • Garsus JAV karo žurnalistas B. Simonas žuvo per automobilio avariją
  • Garsus JAV karo žurnalistas B. Simonas žuvo per automobilio avariją
AFP, Reuters nuotr.
Rašyti komentarą
Komentarai (0)

SUSIJUSIOS NAUJIENOS