Ginkluoto išpuolio Indijos turguje aukų skaičius išaugo iki 15 | KaunoDiena.lt

GINKLUOTO IŠPUOLIO INDIJOS TURGUJE AUKŲ SKAIČIUS IŠAUGO IKI 15

  • 0

Ginkluoto išpuolio, įvykdyto penktadienį atokios Indijos šiaurės rytų Asamo valstijos turguje, aukų skaičius šeštadienį išaugo iki 15, nes trys sužeistieji mirė ligoninėje. 

Tarp žuvusiųjų yra ir vienas Bodolando nacionalinio demokratinio fronto (NDFB) grupuotės kovotojas. Šis separatistinis judėjimas jau kelis dešimtmečius kovoja už bodo genties krašto nepriklausomybę. Bodų genties nariai 33 mln. gyventojų turinčiame Asame sudaro iki 10 procentų.

„Vienas asmuo mirė šeštadienio rytą, kiti du sužeistieji – praėjusią naktį. Dabar bendras žuvusiųjų per šį išpuolį aukų skaičius yra 15, tarp jų – ir vienas užpuolikas“, – sakė šeštadienį naujienų agentūrai AFP Asamo valstijos sveikatos ministras Himanta Biswa Sarma (Himanta Bisva Sarma).

Pasak jo, apie 900 karių ir policininkų pastiprinimas atvyko į Baladžaną, esantį prie sienos su Butanu už 220 km į vakarus nuo Guvagačio, Asamo provincijos centro.

„Jie pradėjo didžiulę šukavimo operaciją, juos palaiko saugumo pajėgos ir kitoje sienos pusėje“, – nurodė H. B. Sarma.

Įtampa jautėsi ir šeštadienį, nors buvo ramu.

Penktadienio ataka yra pražūtingiausia iš surengtų šiame regione pastaraisiais metais. Separatistai kaltinami per 2014 metus nužudę Asame daugiau kaip 60 musulmonų naujakurių ir adivasių genties narių.

Penktadienį šeši sukilėliai, atvažiavę motorizuota rikša, šaudė automatais ir sprogdino granatas turguje, veikiančiame Baladžano vietovėje prie Kokradžaro miesto Asamo vakaruose, sakė vietos policijos pareigūnas L.R. Bishnoi (L. R. Bišnojus).

Vieną užpuoliką nukovė saugumo pajėgos, o kariai persekioja penkis kitus, pabėgusius iš įvykio vietos. Per šią ataką buvo smarkiai apgadinti keli namai ir parduotuvės.

Rašyti komentarą
Komentarai (0)

SUSIJUSIOS NAUJIENOS