Rygoje avariniu būdu tūpė „airBaltic“ lėktuvas, lietuviai nenukentėjo | KaunoDiena.lt

RYGOJE AVARINIU BŪDU TŪPĖ „AIRBALTIC“ LĖKTUVAS, LIETUVIAI NENUKENTĖJO

  • 1

Vienas Latvijos nacionalinės oro bendrovės „Air Baltic“ lėktuvas šeštadienį turėjo leistis Rygos tarptautiniame oro uoste avariniu būdu, pranešė oro uosto atstovas Gvidas Dzervė ir pridūrė, kad pakilimo ir tūpimo takas veikiausiai liks uždarytas iki 14 valandos.

Pasak „airBaltic“ viceprezidento Janio Vanago, iš Rygos į Ciurichą pakilęs skristi reiso VT641 lėktuvas „Bombardier Q400 NextGen“ dėl techninių priežasčių turėjo grįžti į oro uostą.

Pagal preliminarią informaciją, tuojau po to, kai lėktuvas pakilo, buvo užfiksuotas nosies važiuoklės gedimas, todėl įgula nutarė grįžti į Rygą.

Lėktuve buvo 63 keleiviai ir keturi įgulos nariai. Laineriui nusileidus, jie buvo evakuoti ir dabar yra oro uosto terminale. Apie jų būklę informacijos nebuvo pateikta.

„Air Baltic“ nurodė, kad daugiau informacijos apie šį incidentą pateiks šeštadienį po pietų planuojamoje surengti spaudos konferencijoje.

Avariniu būdu nuleidusiame lėktuve buvo ir keli Lietuvos piliečiai, tačiau incidento metu jie nenukentėjo.

Lietuvos užsienio reikalų ministerija (URM) susisiekė su Rygos oro uosto ir „Air Baltic“ atstovais, kurie patvirtino, kad nukentėjusiųjų šio incidento metu nėra, teigiama URM pranešime.

Rygos oro uosto ir „Air Baltic“ atstovai užtikrino, kad visos tarnybos dirba profesionaliai ir keleiviams bus suteikta visa jų kelionėje reikalinga pagalba.

Pasak „Air Baltic“ viceprezidento Janio Vanago, iš Rygos į Ciurichą pakilęs skristi reiso VT641 lėktuvas „Bombardier Q400 NextGen“ dėl techninių priežasčių turėjo grįžti į oro uostą.

Pagal preliminarią informaciją, tuojau po to, kai lėktuvas pakilo, buvo užfiksuotas nosies važiuoklės gedimas, todėl įgula nutarė grįžti į Rygą.

Lėktuve buvo 63 keleiviai, tarp jų – 2 vaikai ir vienas kūdikis, taip pat keturi įgulos nariai. Laineriui nusileidus, jie buvo evakuoti ir dabar yra oro uosto terminale.

Dėl incidento Rygos oro uoste, kur šeštadienį ryte avariniu būdu leidosi Latvijos nacionalinės oro bendrovės „Air Baltic“ lėktuvas, atšauktas popietinis šios oro bendrovės skrydis iš Vilniaus į Rygą. Lėktuvas iš Lietuvos turėjo pakilti 16.45 valandą.

Atšauktas skrydis iš Vilniaus į Rygą

Vilniaus oro uosto duomenimis, taip pat atidėtas ir ryte turėjęs vykti „Air Baltic“ skrydis į Rygą.

Paskutiniais duomenimis lėktuvas, kuris pagal tvarkaraštį turėjo išvykti 10.40 val., turėjo kilti 16 val., tačiau šiuo metu skelbiama, kad apie skrydį bus informuota vėliau.

Vakarinis „Air Baltic“ skrydis į Rygą kol kas neatšauktas. Vilniaus oro uosto duomenimis, lėktuvas į Latvijos sostinę turėtų kilti 21.25 val.

Rašyti komentarą
Komentarai (1)

...

Buvo serija traukinių avarijų, dabar vienas po kito lėktuvai pradės kristi.

SUSIJUSIOS NAUJIENOS