„Islamo valstybės“ kovotojai skelbiasi užėmę antrą dujų telkinį Sirijoje | KaunoDiena.lt

„ISLAMO VALSTYBĖS“ KOVOTOJAI SKELBIASI UŽĖMĘ ANTRĄ DUJŲ TELKINĮ SIRIJOJE

  • 0

Džihadistų judėjimo „Islamo valstybė“ (IS) kovotojai pirmadienį paskelbė užėmę dujų telkinį Sirijos centrinėje Homso provincijoje, kuris yra jau antras dujų telkinys, užimtas per pastarąją savaitę vykusius susirėmimus su vyriausybės pajėgomis.

Ši griežtosios linijos sunitų islamistų grupuotė socialiniuose tinkluose paskelbė 18 nuotraukų, kuriose matoma Džaharo dujų verslovėje iškelta IS vėliava, taip pat užgrobtos mašinos ir ginklai, rašo džihadistų tinklalapius stebinti tarnyba SITE.

„Islamo valstybė“, kuri dabar kontroliuoja maždaug trečdalį Sirijos, taip pat dideles teritorijas Irake ir yra paskelbusi jose „kalifatą“, spalio 30 dieną užėmę didesnį Šaaro dujų telkinį.

„Po to, kai (Šaaro) bendrovė ir aplinkinės (teritorijos) tapo Kalifato žemių dalimi, kariai pajudėjo tolyn, užkariaudami naujus plotus – ir už visa tai ačiū Visagaliui Dievui“, – sakoma IS pranešime.

„Vakar jie sustiprino kontrolę Džaharo miestelyje ir dujų pumpavimo įmonę „Mahr“, taip pat beveik devyniose (pozicijose), palaikomose sunkiosios ginkluotės – tankų, šarvuočių ir įvairių kalibrų sunkiųjų kulkosvaidžių“, – pridūrė džihadistai.

Pranešime nurodoma, kad „Islamo valstybė“ užgrobė du tankus, septynis visureigius ir kelis sunkiuosius kulkosvaidžius.

JAV vadovaujama koalicija nuo rugsėjo bombarduoja iš oro IS taikinius. Jungtinės Valstijos teigė nekoordinuojančios savo veiksmų su Sirijos prezidento Basharo al Assado (Bašaro Asado) pajėgomis kovoje su ta džihadistų grupuote.

Rašyti komentarą
Komentarai (0)

SUSIJUSIOS NAUJIENOS