Izraelio premjeras įsakė armijai pradėti antžeminį puolimą Gazos Ruože | KaunoDiena.lt

IZRAELIO PREMJERAS ĮSAKĖ ARMIJAI PRADĖTI ANTŽEMINĮ PUOLIMĄ GAZOS RUOŽE

Izraelio ministras pirmininkas Benjaminas Netanyahu (Benjaminas Netanjahus) ketvirtadienį įsakė armijai pradėti antžeminį puolimą Gazos Ruože, sakoma oficialiame jo kanceliarijos išplatintame pranešime.

„Ministras pirmininkas ir gynybos ministras nurodė Izraelio savigynos pajėgoms pradėti šiąnakt antžeminę operaciją, kad būtų smogta teroro tuneliams iš Gazos į Izraelį“, - sakoma pranešime.

Savo ruožtu Izraelio armija nurodė, kad per antžeminį puolimą Gazos Ruože, kuris ketvirtadienį buvo pradėtas po savaitę trukusių oro atakų, bus smogta palestiniečių kariniams taikiniams visoje „Hamas“ kontroliuojamoje teritorijoje.

„Mes dabar su antžeminėmis pajėgomis daugelyje rajonų visame Gazos Ruože smogsime teroristų infrastruktūrai, „Hamas“ infrastruktūrai“, - žurnalistams sakė armijos atstovas spaudai papulkininkis Peteris Lerneris (Piteris Lerneris).

„Hamas“ atstovas Sami Abu Zuhri ( Samis Abu Zuhris ) Izraelio antžeminę invaziją į Gazą pavadino „kvailu veiksmu“ ir sakė, kad ji turės „baisių padarinių“.

„Ji nebaugina „Hamas“ lyderių ar palestiniečių“, - „Reuters“ sakė atstovas spaudai.

„Mes perspėjame Netanyahu dėl baisių tokio kvailo veiksmo padarinių“, - pridūrė jis.

Rašyti komentarą
Komentarai (0)

SUSIJUSIOS NAUJIENOS