Jemene prieglaudą užpuolusi ginkluota gauja nužudė 16 žmonių | KaunoDiena.lt

JEMENE PRIEGLAUDĄ UŽPUOLUSI GINKLUOTA GAUJA NUŽUDĖ 16 ŽMONIŲ

  • 0

Jemeno didžiausiame pietų mieste Adene, kuriame siautėja džihadistai, ginkluoti banditai užpuolė katalikių vienuolių prižiūrimą prieglaudą ir nužudė 16 jos darbuotojų, tarp kurių buvo ir keturios vienuolės indės.

Kol kas niekas atsakomybės neprisiėmė, bet šiame mieste taikius gyventojus puldinėja grupuočių „Islamo valstybė“ ir „al-Qaeda“ nariai.

Keturi ginkluoti vyrai įsiveržė į Motinos Teresės misionierių prižiūrimą prieglaudą Adeno miesto Šeicho Othmano (Otmano) rajone – nušovę sargą jie ėmė šaudyti į darbuotojus, sakė naujienų agentūrai AFP saugumo pareigūnai.

Pasak naujienų agentūros „The Associated Press“ (AP) šaltinio, du ginkluoti vyrai apsupo senelių prieglaudą, o kiti keturi puolė į vidų, kur eidami iš kambario į kambarį, surakinę savo aukoms rankas, šaudė joms į galvas.

Viena likusi gyva vienuolė, kurią išgelbėjo vietiniai gyventojai, sakė, kad ji buvo pasislėpusi sandėlio šaldytuve; taip ji pasielgė išgirdusi sargo šauksmą: „bėk, bėk“.

Vienas vietinių gyventojų, Khaledas Haidaras (Chalefas Haidaras) sakė naujienų agentūrai AP, suskaičiavęs 16 lavonų, tarp kurių buvo ir jo brolis Radwanas (Radwanas). Visi jie buvo nušauti į galvą ir surakintomis rankomis. Jis dar minėjo, kad be minėtų keturių vienuolių buvo nužudyti šeši etiopai, vienas jemenietis virėjas, keli apsauga rūpinęsi jemeniečiai.

Pasak Jemeno išorės reikalų ministerijos atstovo, užpuolikai paprašė sargo atverti vartus ir įleisti juos, nes jie norį aplankyti savo motinas toje prieglaudoje.

„Įėję pro vartus, jie iš karto nušovė vartininką ir ėmė pakrikai šaudyti“, – sakė jis, dar pridūręs, kad užpuolikai greitai iš ten pabėgo.

Nužudytųjų lavonai buvo išvežti į policijos nuovadą, o iš ten – į ligoninę, kurią prižiūri organizacija „Gydytojai be sienų“ (MSF). Pasak MSF pareigūno, ligoninė priėmė 15 lavonų, dar vieną žuvusįjį pasiėmė jo brolis.

Organizacijos „Missionaries of Charity“ (Dievo Meilės Misionierių seserų kongregacija), kurią įsteigė Motina Teresė, vienuolės Jemene buvo užpultos ir 1998 metais, tada Hodeidos uostamiestyje buvo nužudytos trys vienuolės.

Adene įsivyravo sumaištis nuo praėjusios vasaros, kai Saudo Arabijos koalicija atėmė šį miestą iš šiitų husių sukilėlių.

Pilietinis karas padalijo šią šalį į dvi dalis – šiaurę kontroliuoja šiitai, o pietuose – Saudo Arabijos remiama tarptautiniu mastu pripažinta vyriausybė, paskelbusi Adeną laikinąją sostine.

Tačiau šalies pietuose vietomis įsitvirtinę „Islamo valstybės“ ir „al-Qaeda“ džihadistai puldinėja Adeną ir apylinkes.

Karas Jemene nusinešė mažiausiai 6 200 civilių gyvybių, sužeistųjų skaičiuojama dešimtys tūkstančių, 2,4 milijono pasitraukė iš savo gimtų namų.

Adeną laikinąją Jemeno sostine paskelbė prezidentas Abedrabbo Mansouras Hadi (Abdrabu Mansuras Hadis), nes jam ir vyriausybei teko sprukti iš Sanos, kuri nuo 2014 metų rugsėjo yra husių sukilėlių ir jų sąjungininkų rankose.

Rašyti komentarą
Komentarai (0)

SUSIJUSIOS NAUJIENOS