Karačyje per išpuolį nužudyti 43 žmonės: atsakomybę prisiėmė „Islamo valstybė“ | KaunoDiena.lt

KARAČYJE PER IŠPUOLĮ NUŽUDYTI 43 ŽMONĖS: ATSAKOMYBĘ PRISIĖMĖ „ISLAMO VALSTYBĖ“

  • 0

Motociklais važiavę ginkluoti užpuolikai trečiadienį nužudė 43 žmones, atakavę autobusą Pakistano pietiniame Karačio uostamiestyje, pranešė policija.

Grupuotė „Islamo valstybė“ prisiėmė atsakomybę už išpuolį autobuse Pakistano pietiniame Karačio mieste trečiadienį, per šią kruviną ataką žuvo mažiausiai 43 žmonės.

„Dėkui Dievui, 43 atskalūnai žuvo ir dar bemaž 30 buvo sužeisti „Islamo valstybės“ kariams Karačyje atakavus keleivinį autobusą, kuriuo važiavo žmonės iš šiitų ismailitų atšakos...“, – nurodoma pranešime, kurį tinkle „Twitter“ išplatino islamistų šalininkai.

Ši ataka tapo naujausiu, prieš religines mažumas įvykdytu smurto išpuoliu šiais metais Pakistane.

Televizija parodė nuotraukų, kuriose matomas kulkų suvarpytas rausvos spalvos autobusas ir prie jo laukiantys išsirikiavę greitosios pagalbos automobiliai.

Policijos vyresnysis inspektorius Najibas Khanas (Nadžibas Chanas) duodamas interviu sakė, kad per tą kruviną incidentą 43 žmonės žuvo, o dar 13 buvo sužeisti.

„Užpuolikai buvo šešiese. Jie sustabdė autobusą ir iš pradžių šaudė iš išorės, – nurodė jis. – Tuomet jie įžengė į autobuso vidų ir pradėjo šaudyti nesirinkdami. Po to jie patikrino, ar kas nors liko nesužeistas.“

Pasak N.Khano, visi autobuso keleiviai priklausė ismailitų bendruomenei, priklausančiai daugiausia sunitiško Pakistano šiitų mažumai.

Dėl šios atakos kol kas niekas neprisiėmė atsakomybės, bet su Talibanu susijusios grupuotės šiais metais surengė sprogdinimų keliuose religinių mažumų maldos namuose.

Kovą mirtininkai, susisprogdinę prie dviejų bažnyčių Lahoro mieste, užmušė 14 žmonių, o dar beveik 80 sužeidė. Praėjus kelioms dienoms vadinamosios borų bendruomenės mečetėje Karačyje per penktadienines pamaldas sprogusi bomba sužeidė 12 žmonių.

Vasarį 20 žmonių žuvo per ataką prieš šiitų mečetę šiaurės rytiniame Pešavaro mieste, o dar 60 žmonių gyvybių nusinešė sausį įvykdytas išpuolis prieš vieną šiitų mečetę pietinėje Sindho provincijoje.

Rašyti komentarą
Komentarai (0)

SUSIJUSIOS NAUJIENOS