Kuboje per autobuso avariją nukentėjo dešimtys prancūzų turistų | KaunoDiena.lt

KUBOJE PER AUTOBUSO AVARIJĄ NUKENTĖJO DEŠIMTYS PRANCŪZŲ TURISTŲ

  • 0

Kuboje 41 turistas iš Prancūzijos ir du vietos gyventojai pirmadienį buvo sužeisti, kai autobusas, kuriuo jie važiavo, susidūrė su kitu automobiliu, pranešė žiniasklaida ir diplomatiniai šaltiniai.

Kaip nurodė naujienų agentūra „Prensa Latina“, per tą incidentą be turistų nukentėjo kubietis vairuotojas ir gidas.

Septynių Prancūzijos piliečių būklė buvo sunki po avarijos Kubos centrinėje dalyje, įvykusios po šios grupės apsilankymo prie paminklo revoliucionieriui Che Guevarai (Če Gevarai), sakė vienas Prancūzijos ambasados pareigūnas.

Visi 43 sužeistieji buvo išvežti į ligoninę Sjenfuegoso mieste, esančiame už 250 kilometrų į pietryčius nuo Havanos, pridūrė diplomatas.

Autobusas įsirėžė į ta pačia kryptimi važiavusį automobilį, važiuodamas į Varadero miestą iš Santa Klaros, kur turistai aplankė garsiojo Argentinos ir Kubos partizano paminklą bei kapą.

Kubos televizija pranešė, kad autobusas slydo kelis metrus, o vietos gyventojai panaudojo kraną, kad pakeltų autobusą ir ištrauktų sužeistuosius.

Šis avarija įvyko per Kubos turizmo sezono įkarštį, kai į salą atvyksta tūkstančiai lankytojų iš Europos, Kanados ir Lotynų Amerikos.

Turizmas yra vienas iš pagrindinių Kubos pajamų šaltinių. Vyriausybė planuoja, kad per šiuos metus šalį aplankys apie 3 mln. turistų.

Rašyti komentarą
Komentarai (0)

SUSIJUSIOS NAUJIENOS