Incidentas Latvijoje: „Maximoje“ nukrito pakabinamos lubos, aukų nėra | KaunoDiena.lt

INCIDENTAS LATVIJOJE: "MAXIMOJE" NUKRITO PAKABINAMOS LUBOS, AUKŲ NĖRA

Latvijos Valmieros mieste parduotuvėje "Maxima" vakar nukrito pakabinamos lubos, latvių portalui Diena.lv sakė Valstybinės priešgaisrinės gelbėjimo tarnybos atstovė Inga Vetere. 

Po gyventojų skambučių atvykę gelbėtojai rado nukritusius apie 40 kvadratinių metrų pakabinamų lubų, bet tai esą neturi nieko bendro su parduotuvę laikančiomis konstrukcijomis, pabrėžė I. Vetere.

"Vienas įgriuvimas įvyko 15.20 val., antras – 20. 20 val.", – rašo liudininkai. 

„Maxima Latvija” komunikacijos vadovas Janis Beseris teigia, kad įvykis Valmieros miesto G. Apinos g. esančioje "Maxima XX" parduotuvėje atsitiko, kai sausio 15 d. vienas iš parduotuvės klientų užkasinėje zonoje atsitrenkė į nuomininko stiklinę pertvarą. Dėl šios priežasties nukrito nuomininko reklaminė iškaba, kuri krisdama nugriovė 2 kv. m lengvos konstrukcijos pakabinamų lubų.

"Iškart po įvykio parduotuvės apsaugos darbuotojai aptvėrė įvykio vietą ir iškvietė techninę pagalbą. Taip pat buvo uždarytos netoliese esančios nuomininkų parduotuvės, siekiant užtikrinti, kad jų lankytojams nekiltų jokios grėsmės", - pasakojo J. Beseris. - Atvykę techninės pagalbos tarnybų darbuotojai aptvertoje teritorijoje pradėjo pakabinamų lubų remonto darbus, įvertinę situaciją, nusprendė pakabinamas lubas išmontuoti. Pradėjus išmontavimo darbus, aptvertoje teritorijoje subyrėjo dar viena lengvos konstrukcijos dekoratyvinių pakabinamų lubų dalis".
  
Anot "Maxima Latvija" atstovo, į valstybines gelbėjimo tarnybas nebuvo kreiptasi, kadangi buvo vykdomi lokalūs remonto darbai ir tai buvo daroma aptvertoje teritorijoje.

"Minėto įvykio metu žmonės nenukentėjo. Kadangi jokios grėsmės nustatyta nebuvo, o lubų remontas vyko aptvertoje teritorijoje, parduotuvė veiklos nesustabdė", - teigė J. Beseris.

Latvija dar neatsigauna nuo tragedijos Rygoje, kai lapkritį sugriuvus "Maximos" stogui žuvo 54 žmonės, kelios dešimtys sužeisti.

Gairės: Maxima, sugriuvo, Latvija
Rašyti komentarą
Komentarai (5)

kalciausi

yra max. vadovai nes jie skubina statybininkus ir perka pigias statybines medziagas ir ko gero nurasytas nekondicines svarbu pelnas tai ko noret tokie ir rezultatai o kodel prokuratura netiria nes ko gero yra gerai /sutepta/... Vis pigiau negu bilinetis teisme uz jau milijardus.....Tai mafiine struktura .....

pas

Bet tas daugiaukštis nuotraukoj...kaip iš jūrinių konteinerių sulipdytas. Baisus kaip sena uošvienė.

Parkas

Gal dėl to Savanorių pr.255 MAXIMA remontuojama.
DAUGIAU KOMENTARŲ

SUSIJUSIOS NAUJIENOS