Lenkijos branduolinis ginklas – saugiklis nuo Rusijos, įsitikinęs L. Walesa | KaunoDiena.lt

LENKIJOS BRANDUOLINIS GINKLAS – SAUGIKLIS NUO RUSIJOS, ĮSITIKINĘS L. WALESA

  • 3

Šaltojo karo laikų lenkų nepriklausomybės kovotojas Lechas Walesa (Lechas Valensa) pareiškė, kad Lenkija turėtų pasirūpinti branduoliniais ginklais kaip saugikliu nuo Rusijos, kurią jis kaltina krizės kurstymu kaimyninėje Ukrainoje.

„Lenkijai reikia atstovėti prieš Rusiją“, – sakė Nobelio taikos premijos laureatas, vadovavęs Lenkijos demokratijos judėjimui ir tapęs pirmuoju pokomunistiniu šalies prezidentu, interviu, kuris buvo išspausdintas trečiadienį.

„Rusijos prezidentas Vladimiras Putinas bando įbauginti mus savo branduoliniais ginklais, tai kodėl mes negalime turėti savo arsenalo?“, – sakė L.Walesa dienraščiui „Rzeczpospolita“.

„Mes turėtumėme pasiskolinti, išsinuomoti branduolinių ginklų, kad parodytumėme Putinui, jog, jeigu nors vienas rusų karys neprašytas įkels koją į mūsų žemę, mes atakuosime. Kad būtų aišku“, – sakė 70-metis.

Kelios šalys, tarp jų Belgija, Vokietija, Italija, Nyderlandai ir Turkija yra dislokavusios branduolinius ginklus savo teritorijoje pagal NATO sprendimą.

Tačiau branduolinių ginklų skolinimosi arba nuomos tradicijos Aljanse kol kas nėra.

Lenkija turėtų atvirai kalbėti ir pasakyti: „Pone Putinai, mes neleisime jums žengti nė žingsnio į priekį. Tik pabandykite ir jūs pražūsite, pražūsime ir mes“, – pridūrė L.Walesa, buvęs profesinių sąjungų judėjimo „Solidarumas“ lyderis, kuris pagarsėjo tuo, kad išsiderėjo bekrauję komunizmo baigtį Lenkijoje 1989 metais.

Gairės: Lechas Walesa, Lenkija, ES saugumas, Lenkijos kariai, NATO gynyba, Nobelio Taikos premija, karas Ukrainoje, Vladimiras Putinas, Rusijos agresija, 1989, komunizmas, Solidarumas
Rašyti komentarą
Komentarai (3)

jankis

na va tokie kaip debilas walensa tanpa politikais,tada ir karai prasideda

RUSAS

Senas ir labai kvailas Tureti branduolini ginkla galima-panaudoti jo negalima Planeta labai maza

Matyt

norėtų lenkai LIetuvą apkarpyt ...

SUSIJUSIOS NAUJIENOS