Maskva: Rusijos gynybos ministerijoje atsiliepta į Pentagono prašymą dėl Sirijos | KaunoDiena.lt

MASKVA: RUSIJOS GYNYBOS MINISTERIJOJE ATSILIEPTA Į PENTAGONO PRAŠYMĄ DĖL SIRIJOS

  • 0

Rusija gali įgyvendinti JAV pasiūlymus koordinuoti Maskvos pasiųstų pajėgų smūgius Sirijoje su Vašingtono vadovaujama koalicija, trečiadienį pareiškė vienas Rusijos gynybos ministerijos atstovas.

„Rusijos gynybos ministerijoje buvo atsiliepta į Pentagono prašymą ir operatyviai peržiūrėti amerikiečių pasiūlymai dėl veiksmų koordinavimo kovojant su teroristine grupuote ISIL („Islamo valstybė“) Sirijos teritorijoje“, – Rusijos naujienų agentūros citavo Igorį Konašenkovą.

„Tie pasiūlymai gali būti priimti realizavimui, – pridūrė jis. – Tereikia patikslinti atskiras technines detales, kurios šiandien bus svarstomos Rusijos gynybos ministerijos ir Pentagono ekspertų lygmeniu.“

JAV ir Rusijos pareigūnai šią savaitę Maskvos iniciatyva surengė pasitarimą dėl priemonių, kurios leistų išvengti nelaimingų atsitikimų ir kar virš Sirijos skraidantys karo lėktuvai neatsidurtų toje pačioje vietoje tuo pačiu laiku.

Šios „konflikto šalinimo“ derybos buvo surengtos po to, kai Rusija pradėjo bombarduoti taikinius Sirijoje, palaikydama tos šalies prezidentą Basharą al Assadą (Bašarą Asadą), dar labiau komplikuodama jau puspenktų metų besitęsiantį konfliktą.

Rašyti komentarą
Komentarai (0)

SUSIJUSIOS NAUJIENOS