Rusijoje laikoma ukrainiečių pilotė pradėjo antrąjį bado streiko mėnesį | KaunoDiena.lt

RUSIJOJE LAIKOMA UKRAINIEČIŲ PILOTĖ PRADĖJO ANTRĄJĮ BADO STREIKO MĖNESĮ

  • 9

Rusijoje laikomos ukrainiečių pilotės sveikata kelia „susirūpinimą“, nes prasideda jau antras jos bado streiko mėnuo, antradienį sakė jos advokatas.

Sraigtasparnio pilotė Nadia Savčenko maisto atsisako nuo gruodžio 13 dienos, protestuodama prieš tai, kad Maskva ją laiko dėl kaltinimų dalyvavus nužudant du rusų žurnalistus karo draskomoje Rytų Ukrainoje.

„Ji neteko 12 kilogramų (svorio). Jos sveikatos būklė kelia tam tikrą susirūpinimą, – sakė advokatas Nikolajus Polozovas. – Tačiau ji toliau laikosi savo kurso“.

33 metų N.Savčenko areštas rugpjūčio mėnesį tapo platų atgarsį sulaukusiu incidentu jos tėvynėje; per spalį įvykusius rinkimus pilotė, jai nedalyvaujant, buvo išrinkta į Ukrainos parlamentą.

Kijevas sako, kad ji buvo pagrobta iš Ukrainos teritorijos ir išvežta į Rusiją, o Maskva tvirtina, kad ji buvo areštuota neteisėtai kirtusi sieną.

Šiuo metu ji yra sulaikyta iki vasario ir laikoma tardymo izoliatoriuje Maskvoje.

GALERIJA

  • Rusijoje laikoma ukrainiečių pilotė pradėjo antrąjį bado streiko mėnesį
Gairės: Sraigtasparnio pilotas, Nadia Savčenko, karas Ukrainoje, Rusija, Ukraina, Nikolajus Polozovas
Rašyti komentarą
Komentarai (9)

siaip

kas pamirso, ukrainieciai irgi takiai sieke valdzios pasikeitimo, kaip ir lietuviai, kol ju kaip visciuku viso 100 neissaude snaiperiai.

Badas

Vienas juokas,- jau antrą mėnesį badauja! Bajeris beretėms įelektrint. Tikro badavimo rezultatai kiti. Margeret Tetčer laikais Anglijos kalėjime badavo Airijos išlaisvinimo armijos kovotojai,- vienas 28 dienas - mirtis, kitas 26 dienas - mirtis, trečias 25 dienas - mirtis. Ketvirtas ties 18 diena nustojo badauti, nes Tetčer į žmonių mirtis nekreipė dėmesio. O N. Savičenko jau anrą mėnesį varo,- dvigubas pasaulio rekordas. Bet jai toli iki amerikono, kuris už taiką prie Baltūjų Rūmų Vašingtone badavo pusantrų metų, paskui jam Briežnevas medalį davė.

GS

Komentuose troliai siaučia.
DAUGIAU KOMENTARŲ

SUSIJUSIOS NAUJIENOS