Nicos užpuoliko rūsyje rastas Kalašnikovas | KaunoDiena.lt

NICOS UŽPUOLIKO RŪSYJE RASTAS KALAŠNIKOVAS

  • 0

Mohamedo Lahouaiejo Bouhlelio, kuris buvo sulaikytas po Bastilijos paėmimo dienos atakos Nicoje, rūsyje prancūzų policija rado Kalašnikovo automatą ir krepšį su amunicija, ketvirtadienį sakė tyrimui artimas šaltinis.

Krata buvo atlikta vykdant tyrimą dėl 22 metų vyro, kuris, kaip manoma, atakos vakarą gavo SMS žinutes iš M. Lahouaiejo Bouhlelio (Mohamedo Lahvaježo Buhlelio), kuriose kalbama apie ginklų tiekimą.

Maždaug 100 žmonių tiria daugybę susijusių duomenų ir M. Lahouaiejo Bouhlelio mobiliajame telefone rastos nuotraukos rodo, kad jis tyrinėjo kelias vietas, kuriose susirenka žmonių minios.

Viena nuotrauka yra susijusi su fejerverku rugpjūčio 15 dieną, kita – su lenktynėmis sausio 10 dieną Anglų take, kur ir buvo įvykdyta liepos 14-osios ataka. Dar vieenoje nuotraukoje užfiksuotos sirgalių zonos Europos futbolo čempionato metu.

Minimo 22 metų įtariamojo advokatas Jeanas-Pascalis Padovani (Žanas Paskalis Padovani) paneigė „bet kokį“ savo kliento „dalyvavimą teroro akte“.

Ketvirtadienį penki įtariamieji stos prieš kovos su terorizmu teisėjus, kurie tiria ataką Nicoje, kai per minią, susirinkusią pasižiūrėti fejerverko, lėkęs sunkvežimis mirtinai sužalojo 84 žmones. Daugiau kaip 300 žmonių – sužeisti.

Tie įtariamieji yra vyrai, kurių amžius – nuo 22 iki 40 metų, ir 42 metų moteris. Jie siejami su M. Lahouaieju Bouhleliu, kuris išsinuomotu sunkvežimiu traiškė minioje žmones ir kurį policija paskui nušovė.

Rašyti komentarą
Komentarai (0)

SUSIJUSIOS NAUJIENOS