Norvegijoje teisiama kirpėja, nepriėmusi klientės su hidžabu | KaunoDiena.lt

NORVEGIJOJE TEISIAMA KIRPĖJA, NEPRIĖMUSI KLIENTĖS SU HIDŽABU

  • 7

Norvegijoje ketvirtadienį prasidėjo kirpėjos, kuri nepriėmė hidžabu apsigobusios klientės, teismo procesas – pirmoji šalyje byla dėl musulmoniško galvos apdangalo dėvėjimo.

Merete Hodne (Meretei Hodnei), kuri savo kirpykloje Brinės miestelyje Norvegijos pietvakariuose pernai spalį nepriėmė Malikos Bayan (Malikos Bajan), gresia laisvės atėmimas iki šešių mėnesių už diskriminaciją religiniu pagrindu.

Kaip rašoma kaltinamajame akte, M. Hodne pasakė M.Bayan, „kad ji turės susirasti kitą vietą, nes ji nepriima tokių (klienčių) kaip ši“.

„Čia sprendžiu aš, ir aš nenoriu čia šio blogio. Šis blogis yra islamo ideologija, islamizmas ir hidžabas yra šios ideologijos simbolis – lygiai kaip svastika yra nacizmo simbolis“, – televizijai TV2 sakė M. Hodne.

Šią 47 metų kirpėją Norvegijos žiniasklaida įvardija kaip buvusią islamofobiškų judėjimų, tokių kaip „Pegida“, aktyvistę. Ji sakė, kad sutikusi priimti hidžabą dėvinčią moterį savo salone būtų turėjusi nebepriimti klientų vyrų.

M. Hodne tvirtino, kad ta moteris nebūtų galėjusi rodyti savo plaukų matant vyrams.

24 metų M. Bayan žiniasklaidai sakė, kad jautėsi labai pažeminta, kai su ja buvo taip elgiamasi „viešoje vietoje jos pačios šalyje“. „Atidaryti kirpyklos duris paklausti, kiek kainuoja sruogelių dažymas, negali būti laikoma blogiu“, – pernai sakė ji.

Kirpėja atsisakė sumokėti 8 tūkst. kronų (870 eurų) baudą už diskriminaciją religiniu pagrindu, todėl bylą ketvirtadienį pradeda nagrinėti Jereno apygardos teismas.

Policijos pareigūnai sakė, kad prašys baudą padidinti iki 9,6 tūkst. kronų, o jei ji atsisakys ją sumokėti, sieks 19 dienų įkalinimo bausmės.

Rašyti komentarą
Komentarai (7)

Sionistu-masonu propaganda

Is tiesu kirpeja atsisake aptarnauti,nes muslime pareiske,kad kol ja kirps,i kirpykla negales uzeiti nei vienas vyras. Ar cia nediskriminacija? Kodel slepiat tiesa? Naujieji seimininkai taip liepia?

privatininkas

Kas gali privatininkui nurodinėti, ką aptarnauti savo įmonėje, o ko - ne? Visai išglušo. Tos kirpėjos vietoje, paduočiau į teismą pačią skundikę, už moralinę žalą.

Ui

Tai kaip čia kirpt, jei su muturu? Muturo kraštą nukirpt? Tada ne pas kirpėją, o pas siuvėją eit reikėjo.
DAUGIAU KOMENTARŲ

SUSIJUSIOS NAUJIENOS