O. Turčynovas: Ukraina per penkerius metus pasirengs tapti ES nare | KaunoDiena.lt

O. TURČYNOVAS: UKRAINA PER PENKERIUS METUS PASIRENGS TAPTI ES NARE

Vakarų valstybės iki galo nesuvokia Rusijos karinės grėsmės, interviu BNS pirmadienį perspėjo Ukrainos Aukščiausiosios Rados pirmininkas Oleksandras Turčynovas.

„Man atrodo, kad būtent karinė grėsmė, kad bandoma sulaužyti susiklosčiusią taiką ir tvarką, dar iki galo neįsisąmoninta“, - sakė politikas, šiemet kelis mėnesius ėjęs Ukrainos prezidento pareigas.

„Manoma, kad tai galima vadinti lokaliu konfliktu, ir manoma, jog (Rusiją) galima įkalbėti, įtikinti pakeisti situaciją. O pas mus kasdien liejasi kraujas, kasdien žūva ukrainiečiai, matome Rusijos kariuomenės žiaurumą, agresiją, cinizmą“, - teigė O.Turčynovas.

Jis interviu BNS davė Palangoje, kur dalyvauja Šiaurės ir Baltijos valstybių parlamentų pirmininkų metiniame susitikime.

Pasak O.Turčynovo, Rusija bando perbraižyti valstybių sienas, ir tai kelia grėsmę visos Europos saugumui.

„Tai Rusijos bandymas po Antrojo pasaulinio karo peržiūrėti valstybių sienas, tai bandymas sugriauti visus taikius tarptautinius mechanizmus, kuriuos sukūrė civilizuotos šalys“, - sakė jis.

Papildyta

Lietuvoje viešintis Ukrainos parlamento pirmininkas Oleksandras Turčynovas sako, kad Kijevas per penkerius metus turėtų pasirengti visateisei narystei Europos Sąjungoje.

Interviu BNS naujienų agentūrai politikas teigė tikintis, kad Ukraina ateityje taip pat įstos į NATO, ir tai užtikrins jai apsaugą nuo Rusijos.

„Esame sau parengę penkerių metų planą. Manome, kad per penkerius metus Ukraina galima pasirengti tapti visateise ES nare“, - interviu Palangoje pirmadienį sakė O.Turčynovas.

„Manau, kad Ukraina turi būti ne tik ES nare, bet ir NATO nare. Tai bus rimta garantija dėl tolesnių Rusijos kėslų“ ,- teigė Aukščiausiosios Rados vadovas.

Pasak jo, dėl Rusijos agresijos „šiandien didžioji dalis ukrainiečių supranta, kad euroatlantinė integracija - tai reali perspektyva, kuri padės apginti šalies ateitį nuo nuolatinį agresyvios Rusijos politikos ir provokacijų“.

„Jeigu anksčiau visuomenės nuomonė buvo pasidalijusi perpus, Rusijos veiksmai ją pakeitė, taip pat ir šalies rytuose“, - sakė O.Turčynovas.

Rašyti komentarą
Komentarai (16)

petro

lagaminas stotis negru kvartalas to Lietuvos naciukams

petro

lagaminas stotis negru kvartalas to Lietuvos naciukams

petro

lagaminas stotis negru kvartalas to Lietuvos naciukams
DAUGIAU KOMENTARŲ

SUSIJUSIOS NAUJIENOS