Pateikti kaltinimai dar vienam įtariamajam, siejamam su Paryžiaus atakomis | KaunoDiena.lt

PATEIKTI KALTINIMAI DAR VIENAM ĮTARIAMAJAM, SIEJAMAM SU PARYŽIAUS ATAKOMIS

  • 1

Belgijos pareigūnai pateikė kaltinimus devintam įtariamajam, siejamam su praėjusį mėnesį Paryžiuje įvykdytomis kruvinomis teroro atakomis, ketvirtadienį pranešė prokuratūra.

Prokuratūros atstovė sakė, kad tas įtariamasis kelis kartus skambino Hasnai Aitboulahcen (Hasnai Aitbulahsen), įtariamo užpuolikų grupės vadeivos Abdelhamido Abaaoudo (Abdelhamido Abaudo) pusseserei, po lapkričio 13-ąją įvykdytų atakų ir prieš penkiomis dienomis vėliau surengtą policijos reidą, per kurį jie abu žuvo.

Vėliau paskelbtame pranešime tas vyras įvardijamas kaip Belgijos pilietis Abdoullah C. (Abdula K.), gimęs 1985 metais. Jis buvo suimtas antradienį, įtariant „teroristiniais nužudymais ir dalyvavimu teroristinės organizacijos veikloje“, rašoma pranešime.

Atakos Paryžiuje ir jų ryšys su Belgija pribloškė šią šalį ir paskatino smarkiai sugriežtinti saugumo priemones. Po jų į Briuselio gatves patruliuoti buvo pasiųsti ginkluoti policininkai ir kariai.

Policija šiuo metu labiausiai ieško Briuselyje gimusio 26 metų Salaho Abdeslamo (Salaho Abdislamo), kuris, kaip manoma, sugrįžo iš Paryžiaus į Belgijos sostinę kitą dieną po atakų keliuose baruose, restoranuose, vienoje koncertų salėje ir prie nacionalinio stadiono, per kurias žuvo 130 žmonių.

Vienas šiam tyrimui artimas šaltinis praeitą savaitę naujienų agentūrai AFP sakė, kad S.Abdeslamas, įtariamas atlikęs svarbų vaidmenį per atakas Paryžiuje, neįkliuvo per tris policijos patikrinimus, kai draugai jį vežė iš Paryžiaus.

Rašyti komentarą
Komentarai (1)

tikiu

kad visi abdulos ir salahai abdeslamai ras deramą vietą kalėjimuose, galės ten ruošti atakų planus (labai tikėtina), tik gal gyvi neišeis iš "kaliūzių".

SUSIJUSIOS NAUJIENOS