Rusijoje sėkmingai išbandyta nauja tarpžemyninė raketa, planuojami dar du bandymai | KaunoDiena.lt

RUSIJOJE SĖKMINGAI IŠBANDYTA NAUJA TARPŽEMYNINĖ RAKETA, PLANUOJAMI DAR DU BANDYMAI

  • 3

Rusijoje trečiadienį sėkmingai išbandyta nauja tarpžemyninė, branduolinį užtaisą galinti nešti raketa „Bulava“; o spalį ir lapkritį numatoma surengti dar du tokius bandymus, pranešė Rusijos karinio jūrų laivyno vyriausiasis vadas admirolas Viktoras Čirkovas.

Pasak jo, jūrinė raketa „Bulava“, paleista iš atominio povandeninio laivo „Vladimir Monomach“, nuskriejo į Kuros poligoną Kamčiatkoje.

„Spalį ir lapkritį kariniam jūrų laivynui teks atlikti dar du raketinius šaudymus iš dviejų raketinių kreiserių, apginkluotų balistinėmis raketomis“, – pridūrė admirolas.

12 metrų „Bulava“ (Kuoka) jau bandyta daugybę kartų, kai kurie bandymai žlugdavo, keldami problemų projektui „Borei“, kuris turėtų būti svarbiausias apginkluojant Rusijos branduolines pajėgas ateinantį dešimtmetį.

V.Čirkovas paaiškino, kad šiandieninis šaudymas surengtas gynybos ministro įsakymu, siekiant patikrinti kovines povandeninių raketnešių galimybes ir išbandyti raketą „Bulava“.

Dar jis pridūrė, kad išvakarėse leistos raketos ir Juodojoje jūroje iš modernaus komplekso „Bastion“ ir kad į takinius pataikyta.

Rašyti komentarą
Komentarai (3)

tam jankiui

pasiskaityk, ką parašei, amžinas berašti. Esi obskurantas, tokiu ir liksi. Tai apie ką išsilavinusiam žmogui su tavim kalbėti? Keli juoką ir pasigailėjimą bunkerio gyventojau. Perduok linkėjimus žirinovskiui, kodėl nutyla tavo idioto iškalba, paminėjus žirinovskio pavardę?

jankis

mezintriperi žiūrėk toliau,nes lietuva sugeba tik toletą viešą pastatyt,o čia tai spektaklis ir dar už milijoną,bet ką su tavim malbėt triperis yra triperis

mizantropas

na, ir ką? neišsigandome, gali ruskiai ir toliau bandyti tas raketas, o mes pažiūrėsime šitą spektaklį.

SUSIJUSIOS NAUJIENOS