Sirijos sukilėliai Alepe susprogdino armijos baze paverstą viešbutį | KaunoDiena.lt

SIRIJOS SUKILĖLIAI ALEPE SUSPROGDINO ARMIJOS BAZE PAVERSTĄ VIEŠBUTĮ

Sirijos sukilėliai Alepe susprogdino armijos baze paverstą viešbutį

Sirijos sukilėliai ketvirtadienį susprogdino vieną prabangų viešbutį Alepo istorinėje širdyje, iškasę tunelį po fronto linija, einančia per šį šiaurinį miestą.

Valstybinė televizija nepranešė apie jokias aukas po atakos, sulyginusia su žeme garsų viešbutį "Carlton Citadel", stovėjusį kitapus gatvės nuo to miesto tvirtovės, įtrauktos į UNESCO paveldo sąrašą.

Tačiau padėtį šalyje stebinti organizacija "Syrian Observatory for Human Rights" (SOHR) nurodė, kad tarp vyriausybės pajėgų karių, buvusių tame pastate, esama žuvusiųjų ir sužeistųjų.

"Sprogimą, nugriaudėjusį Alepo senamiestyje, sukėlė sprogmenys, padėti islamistų batalionų tunelyje po viešbučiu "Carlton" užimto režimo karių", - informavo Didžiojoje Britanijoje įsikūrusi organizacija.

Valstybinė televizija paskelbė, kad viešbutis, atidarytas prieš prasidedant sukilimui 2011 metų kovą renovuotame XIX amžiaus ligoninės pastate, buvo visiškai sugriautas.

"Teroristai nusitaikė į istorinį viešbutį "Carlton" senamiestyje - surengė didžiulį sprogdinimą ir visiškai jį sunaikino, sugriaudami kelis aplinkinius istorinius pastatus", - pranešė transliuotojas.

Sirijos sukilėliai ketvirtadienį turi baigti evakuotis iš Homso

Iš Sirijos Homso miesto jau pasitraukė mažiausiai 80 proc. sukilėlių kovotojų, o likusieji pasitrauks ketvirtadienį, žurnalistams sakė provincijos gubernatorius.

Šis suderėtas pasitraukimas iš Homso centro, kur sukilėliai apsiausti išsilaikė beveik dvejus metus, yra pirmasis per daugiau kaip trejus Sirijos konflikto metus.

Po jo sukilėliai lieka tik viename šio miesto, kuris ilgą laiką buvo sukilimo bastionas, rajone, bet gubernatorius Talalas Barazi (Talalas Barazis) sakė, jog smarkiai yra pasistūmėjusios derybos dėl to, kad sukilėliai artimiausiomis savaitėmis pasitrauktų ir iš šio paskutinio rajono miesto pakraštyje.

„80 proc. sukilėlių išvyko iš miesto. Likę 20 proc. išvyks ketvirtadienį“, – AFP sakė T.Barazi.

„Trečiadienį išvyko 980 žmonių, didžioji dauguma – sukilėliai, bet buvo ir civilių gyventojų, tarp jų – moterų ir vaikų“, – sakė jis.

Sukilėliams pasitraukus, vyriausybės rankose lieka visas Homsas, išskyrus Vairo rajoną šiaurės vakarų pakraštyje. T.Barazi tikisi, kad netrukus bus pasiektas susitarimas ir dėl sukilėlių evakuacijos iš Vairo.

Rašyti komentarą
Komentarai (0)

SUSIJUSIOS NAUJIENOS