Sirijos sukilėliai pagal paliaubas pradėjo trauktis iš Homso | KaunoDiena.lt

SIRIJOS SUKILĖLIAI PAGAL PALIAUBAS PRADĖJO TRAUKTIS IŠ HOMSO

  • 0

Šimtai Sirijos sukilėlių ir civilių gyventojų pradėjo evakuotis iš paskutinio opozicijos kontroliuoto rajono centriniame Homso mieste trečiadienį pagal vietos paliaubų susitarimą, kuris buvo pasiektas su prezidento Basharo al Assado (Bašaro Asado) režimu.

Pagal gruodžio pradžioje pasiektą retą režimo ir kovotojų pajėgų susitarimą, Homsas, anksčiau vadintas Sirijos revoliucijos „sostine“, visiškai pereis į vyriausybės kontrolę.

Maždaug 2 tūkst. sukilėlių ir jų šeimos narių turėtų pasitraukti iš Homso Vairo rajono ir persikelti į kitas opozicijos kontroliuojamas vietoves.

Evakuacija sutampa su precedento neturinčiomis Sirijos opozicijos grupuočių ir ginkluotų jų atšakų deryboms Saudo Arabijos sostinėje, grupuotėms mėginant susivienyti prieš potencialias derybas su prezidento B.al Assado režimu.

Provincijos gubernatorius Talalas Barazi (Talalas Barazis) žurnalistams sakė, kad trečiadienį iš rajono turėtų išvykti maždaug 700 žmonių – iš jų 400 moterų ir vaikų bei 300 kovotojų, dar daugiau jų turėtų išvykti iki savaitės pabaigos.

Pagal susitarimą, Vairo sukilėlių pajėgos, kurias sudaro įvairūs kovotojai, nuo pasauliečių iki džihadistų ir net „Al Nusra“ fronto kovotojų, iki sausio pabaigos turėtų visiškai pasitraukti iš šio rajono.

Pasibaigus evakuacijai, į rajoną įžengs policijos, bet ne kariuomenės pajėgos.

Šiuo metu jame gyvena 75 tūkst. žmonių, nors prieš konflikto pradžią jų buvo 300 tūkstančių.

GALERIJA

  • Sirijos sukilėliai pagal paliaubas pradėjo trauktis iš Homso
  • Sirijos sukilėliai pagal paliaubas pradėjo trauktis iš Homso
Scanpix nuotr.
Rašyti komentarą
Komentarai (0)

SUSIJUSIOS NAUJIENOS